У фокусу
Фото: MDULS

За реконструкцију вртића „Бамби“ у Гучи издвојено 26 милиона динара

„Министарство државне управе и локалне самоуправе препознаје важност да се најмлађима омогуће нормални и здравији услови за образовање и одрастање. За реконструкцију и доградњу вртића „Бамби“ определили смо 26 милиона динара и управо су овакви пројекти нама најдражи, јер нема државотворне политике ако на првом месту није брига и улагање у нове генерације“, истакао је министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић након што је са председником општине Лучани Миливојем Доловићем свечано отворио вртић „Бамби“ у Гучи.

Поменути вртић, који је део ПУ „Наша радост“ из Лучана, тренутно похађа 250 малишана, а до краја године места ће бити за још педесеторо.

Фото: MDULS

Министарство је помогло реконструкцију свих просторија вртића „Бамби“, изграђеног 1972. године. У оквиру пројекта су замењене инсталације, столарија, зидне и подне облоге, а изграђена је и котларница на гас.

Мартиновић је нагласио да ће Република Србија, председник Александар Вучић и Влада Србије ће увек подржавати пројекте који се односе на обнову установа које користе наши најмлађи, а нарочито на реконструкције школа и вртића у селима, како би се грађанима омогућило да остану у родним крајевима и помогло развијање руралних места.

Приликом посете општини Лучани министар је обишао и спортске терене на обали реке Бјелице на којима је планирана изградња дечијих игралишта, а за које је Министарство определило средства из овогодишњег Буџетског фонда. Такође, као вид подршке развоју и функционисању електронске управе у Лучанима, Мартиновић је донирао лаптоп рачунаре општинској управи. Министар је подсетио да је Министарство помогло адаптацију зграде општинске управе, као и радове на изградњи спортске хале и дечијег игралишта код средње школе у Лучанима и многе друге значајне пројекте, те изразио уверење за наставак добре сарадње општине Лучани и Министарства на чијем је челу. Додао је да све локалне самоуправе у Министарству имају поузданог и стабилног партнера.

Фото: MDULS

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре