У фокусу
Фото: Општина Трстеник

Министарство локалне самоуправе издвојило 10 милиона динара за радове на енергетској санацији зграде гимназије „Вук Караџић“ у Трстенику

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић обишао је данас почетак радова на енергетској санацији зграде гимназије „Вук Караџић“ у Трстенику, пројекат за који је МДУЛС ове године издвојило 10 милиона динара.

Говорећи о томе да је образовање инвестиција која доноси највећу камату и богатство, како то често наводи и сам председник Републике Србије Александар Вучић, министар Мартиновић је рекао да је ово јако важно улагање, јер представља инвестирање у боље услове образовања и стицања знања.

Како је истакао, трстеничку гимназију похађали су добри ђаци, освајачи многобројних признања на домаћим и међународним такмичењима, и, како је рекао, многи од њих данас су врло успешни људи. Министар Мартиновић пожелео је свим професорима, који обављају непроцењиво вредан посао у овим изазовним временима, али и свим ученицима, да у циљу остваривања још бољих резултата, држава настави са изградњом оквира за бољу едукацију и живот, додајући да ће МДУЛС и у будућности стално радити на том циљу, а у партнерству са локалном самоуправом.

Министар је подсетио и на то да је Трстеник једна од 56 јединица локалне самоуправе које су претрпеле велике штете у последњим поплавама, и да ће обнову локалне инфраструктуре и санирање последица на овом подручју помоћи држава.

Такође, он је подсетио и на то да је уз подршку МДУЛС-а завршена прва фаза модернизације трстеничког парламента у циљу електронског вођења општинских седница, исказавши уверење да ће друга фаза радова бити окончана током следеће године.

Приликом посете Трстенику, министар Мартиновић је имао радни састанак са председницом ове општине Миленом Турк и њеним сарадницима, а који су га упознали са тренутним стањем у локалној самоуправи.

Министар Мартиновић донирао је 20 лаптоп рачунара општинској управи, као вид подршке развоју електронске управе у Трстенику, а обишао је и винарију „Стемина“.

Слична вест

Момировић: Борићемо се да заштитимо наше интересе, борићемо се да повежемо тржишта у региону

Министар трговине Томислав Момировић, данас у Новом Саду, учествовао је на Регионалној конференцији „Један регион – …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре