У фокусу

Одржана прва онлине радионица у оквиру пројекта „Мост успешних жена Србије и Малте“

Српски образовно-културни центар Св. Јелена Анжујска и Интернационални клуб пословних жена, е-IBWC, Удружења пословних жена Србије, огранак Малта, вођене идејом да направе сасвим јединствени пројекат који ће спојити српске жене у привреди Србије и Малте, укључивши при том и додатну едукацију, осмислиле су пројекат „Мост успешних жена Србије и Малте“. Велики број заинтересованих жена, који се одмах пријавио по објављивању јавног позива, потврдио је потенцијал оваквог пројекта, а нашим организацијама дао подстицај да са посебном пажњом приону свим аспектима будућег пројекта.

Позитиван подстрек нашем напору стигао је у добар час од чланова наше заједнице са Малте, наше православне парохије Светог Апостола Павла и Светог Николе, и православног пароха Риста Горанчића, као и шефа Канцеларије Амбасаде Републике Србије на Малти, г. Бошка Шукића који су показали разумевање и охрабрили нас током израде пројекта. Није занемарљиво и треба нагласити да већина полазница пројекта „Мост успешних жена Србије и Малте“ долази из наше црквене заједнице и могу се редовно срести на служби у православној цркви на Малти.

Међународни клуб пословних жена са Малте своје упориште нашао је у Удружењу пословних жена Србије, највећој националној организацији жена у бизнису, која је за потребе пројекта, понудила своје драгоцене ресурсе и без чије помоћи наш пројекат не би заживео у пуном светлу.

„Мост успешних жена Србије и Малте“ са овако организованом широком сарадњом и подршком, скренуо је пажњу и одлуком Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у расејању ушао у круг одабраних међу пројектима, који ће бити суфинансирани зато што својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре.

Хвала свима који су нам помогли да се у суботу, 29. јула 2023. године успешно одржи прва онлајн радионица у оквиру пројекта „Мост успешних жена Србије и Малте“ коју смо испратили са великим интересовањем. Ову интерактивну радионицу, као и остале у серији под називом „Без бизнис алата нема заната“ модерирала је др Татјана Мамула Николић, професор на универзитету Метрополитен.


Нада Кузмановић, пољопривредни инжињер, полазница пројекта.

Да бисмо ишли у корак са временом, потребно је да стално чинимо напоре како бисмо напредовали и стварали бољу верзију себе.

Моје учешће у пројекту „Мост успешних жена Србије и Малте“, првом који окупља предузетнице из Србије и са Малте, управо ми је дало одличну шансу да са развојем и унапређењем кренем баш одавде.

На првом вебинару којем смо присуствовале, др Татјана Мамула Николић предочила нам је да су промене саставни део живота и да су увек актуелне, били ми тога свесни, или не. Акције које предузимамо док учимо и надограђујемо своја знања и вештине нису увек пријатне и често нас гурају да изађемо из зоне комфора. Али, када направимо тај корак, онда постајемо свесни важности учења, постајемо спремни на нове изазове, а своје успехе, као и неуспехе прихватамо са разумевањем. Ипак, уз сваку промену кључно је сачувати на уму значај поштовања традиције и културе, а првенствено породичних вредности.

Мени је прва радионица, осим увида у неопходност промена, дала и нову перспективу о простору за унапређењем, што сматрам изузетно корисним. Интерактиван приступ комуникацији међу учесницама пројекта, пружио ми је могућност да размењујем своје знање и искуство са осталим учесницама у пројекту и да се тако уз учење и упознајемо.


Велику радост својим неочекиваним јављањем на првом вебинару приредио нам је отац Ристо Горанчић који нас је, у име парохије Св. Апостола Павла и Св. Николе са Малте, поздравио и пожелео успешан рад и срећан почетак реализације пројекта.

Са пријатним искуством и новим знањем отпратили смо прву радионицу пројекта. Сада су већ у току нове припреме, а узбуђење расте пред следећу радионицу у којој ће нас са основама дигиталног маркетинга упознати Марија Максимовић.

Више информација о овом и другим нашим пројектима на нашој веб страници https://seccmalta.org/

Аутор: Оливера Васић-Брчеревић

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре