У фокусу
Фото: Стефан Моровић

Арно Гујон добитник јубиларне награде „Најбеограђанин“

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон добио је данас јубиларну 20. награду „Најбеограђанин“ коју додељује РТВ Студио Б, због доприноса истински космополитском духу Београда, у времену пуном изазова за очување јединственог духа српске престонице.

„Арно Гујон је тиме што је одлучио да живи у Београду, ради, заснује породицу и одгаја своју децу, у тренутку када су многи одлучивали да из њега заувек оду, показао да овај град имамо због чега да волимо, али и да морамо да радимо на томе да буде још боље место за живот. Ходајући путем којим је тачно 100 година пре њега прошао знаменити Арчибалд Рајс, Арно Гујон је „Најбеограђанин“ који нам је својим избором вратио веру у чувену паролу „Београд је свет“, наводи се у образложењу. Скулптура Куле Гардош и плакета уручене су Гујону на његовом радном месту, у Управи, уочи 53. рођендана РТВ Студио Б.

Гујон је рекао да је Београд град који чува своје корене а у исто време је гостољубив и отворен за све људе.

„Ово признање је доказ да људи који нису из Београда, ни из Србије, могу да буду прихваћени најсрдачније могуће. У овом граду се проширила моја породица, овде моја деца одрастају и школују се. У Београду желим и да остарим“, рекао је Гујон.

Арно Гујон преселио се из Француске у Београд 2012. године. У престоници Србије живи са супругом Иваном и 3 деце: Миленом, Иреном и Виктором.

„Најбеограђанин“ је награда коју традиционално, на свој рођендан 1. априла, додељује ТВ Студио Б.

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре