У фокусу
Фото: screenshot/prosvjeta.at

Новембарске Просвјетине манифестације!

Поштовани пријатељи, с посебним задовољством Вас позивамо на новембарске Просвјетине манифестације!

Већ 18.новембра на „Сусрете и разговоре”! Тема је више него интересантна и посвећена је Дану Победе у Првом светском рату, гост је проф. др Александар Животић са београдског Филозофског факултета. Тема трибине је: „Срби, крај Великог рата и југословенско уједињење”, а одржаће се у Цркви Светог Саве у улици (Veithgasse 3) у трећем бечком округу, 2.спрат.

Поред професора Животића, у програму ће учествовати и секретар СПКД Просвјета Аустрија Дејан Сегић и председник Марко Сарић.

-У петак, 24. новембра у 20.00 – Поетски кабаре “Деца”, посвећен ванвременским песницима Мирославу Антићу и Ђорђу Балашевићу у извођењу глумаца Бечког театра младих, који као део СПКД Просвјета Аустрија, већ дуже време пуне позоришне сале у Бечу, али и широм Аустрије! (Ateliertheater WIEN, Burggasse 71, 1070 Wien).

– У суботу 30. новембра, хуманитарни Концерт српске традиционалне и духовне музике, изузетна “Вокална група Либеро”, врхунски извођачи и чувари српске музичке баштине! Од 19.00 у Цркви Рођења Пресвете Богородице у 16. округу, (Neulerchenfelderstrasse 47, 1160 Wien).

Извор: СПКД Просвјета, Аустрија

Слична вест

Одржан добротворни турнир у пикаду у просторијама Српског културног и спортског удружења из Трста „Вук С. Караџић“

У просторијама Српског културног и спортског удружења из Трста „Вук С. Караџић“, који се налази …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре