Фото: Nenad Jakovljevic

Одржан 5. дечји фестивал „Опленац”

У суботу је на Опленцу одржан пети Дечји фестивал, под покровитељством Њихових краљевских височанстава принца Михаила и принцезе Љубице Kарађорђевић.

Под мотом Фестивала „У здравој средини расту здрава деца” на Опленцу је било доступно преко 50 различитих активности на отвореном које стимулишу развој менталних и физичких вештина код малишана. Најпопуларнији су били јахање, стреличарство и сензорна шума намењена бебама, малој деци и деци са сметњама у развоју. Гужва је била и на штанду Бео зоо врта где су деца могла да се упознају са егзотичним животињама, али и на креативним радионицама где су деца цртала, учила калиграфију и градила Тополу будућности.

Фестивал је посетио рекордан број родитеља и деце, више од 7.000 посетилаца је провело забаван дан на Опленцу, а преко 300 учесника се постарало да деца нешто и науче док се добро проводе.
ЊKВ принцеза Љубица Kарађорђевић је изјавила:

„Из године у годину расте број деце која посећују Фестивал и са њега одлазе насмејана, али што је још важније, све је већи број њих који и након Фестивала наставља да се бави неком од активности које су тамо испробали. То нам је циљ: да подстакнемо и децу и родитеље да усвоје добре навике и активан стил живота. Поносна сам на све учеснике и координаторе који су својим напорним радом учинили да Фестивал и ове године прође беспрекорно.”

Деца су се на Фестивалу освежила Моја кравица млеком препознатљивог укуса и квалитета, кључном намирницом у исхрани која стимулише њихов раст и развој. Млеко се сврстава у један од најпрепоручљивијих напитака за здраво одрастање управо захваљујући витаминима и минералима који су његов природни састојак а који највећим делом поспешују јачање и очување зуба и костију код најмлађих.

Веома смо поносни на то што сви учесници и организатори на Фестивалу учествују потпуно волонтерски. Kоординатор волонтера на Фестивалу, Ђорђе Гојковић (иначе изванредан студент права), на ту тему изјавио је:

„Kао једног од двојице координатора волонтера, природа задужења ме обавезује на интензиван рад са другим људима. Ентузијазам са којим се волонтери ангажују показује да су свесни за колико велико добро се труде. Задаци које заједно успешно извршавамо, међусобна помоћ, потешкоће, па и несугласице које се решавају – све то доприноси да осећај задовољства буде већи.
Овај јубилеј, петогодишњицу Фестивала, дочекали смо са најбољим одзивом волонтера до сада. Сусрет с људима је тај који радује и због кога вреди трудити се!”

Улаз је био бесплатан као и скоро све активности на Фестивалу, а све донације прикупљене на Фестивалу биће усмерене ка изградњи игралишта за децу у Тополи.

Слична вест

Стицање држављанства пријемом

Најједноставнији начин за стицање држављанства Републике Србије за све припаднике српског народа са територије Републике …

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре