Промоција стрипа „Сјај и сенка Немањића“

„Сјај и сенка Немањића“ је едиција српског историјског и едукативног стрипа о владарској лози Немањића где се кроз 15 стрипова говори о свих 200 година њихове владавине. Тренутно су издата 2 броја и ради се на трећем од укупно 15 књига. Сценарио за стрип је историјски прегледан и потврђен тако да су главни ликови и догађаји аутентични. То је едукативна едиција која је идеална како за децу тако и за све љубитеље историје и стрипа као девете уметности.

Након овог серијала текстови су ауторизовани и за наставке средњевековне историје Србије кроз Маричку битку,Николу Алтомановића, Марка Kраљевића, Бој на Kосову, Деспота Стефана Лазаревића И Ђурађа Бранковића и остале битне догађаје и личности до пада Смедерева.

Визуелна представа историје у форми стрипа је јединствена код нас и веома је погодна за лако учење и упознавање са свим тим догађајима.

Промоција под називом „Сјај и сенка Немањића“ биће одржана у клубу Градског културног центра Ужице у петак 16.септембра од 19 часова.

Гости промоције биће Драган Томовић (аутор текста) и Горан Милутиновић (цртач и илустратор).

Слична вест

Стицање држављанства пријемом

Најједноставнији начин за стицање држављанства Републике Србије за све припаднике српског народа са територије Републике …

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре