У фокусу
Фото: Удружење Вук С. Караџић

Одржан добротворни турнир у пикаду у просторијама Српског културног и спортског удружења из Трста „Вук С. Караџић“

У просторијама Српског културног и спортског удружења из Трста „Вук С. Караџић“, који се налази у улици Виа дела Теза 63, одржан је „Добротворни турнир у пикаду“ 18. и 19. новембра 2023. године.

Сав приход турнира, биће дониран у добротворне сврхе и намењен је реконструкцији храма и парохијског центра Свети Лука, Српске православне црквене општине (СПЦО) у Вићенци. За сада је прикупљено 1.350 евра. 

Фото: Удружење Вук С. Караџић

 Срби у Италији дали су прилоге од којих је купљено земљиште у Тори ди Квартезоло (близу Вићенце) са постојећим објектом и будући велелепни комлекс СПЦО у Вићенци, први у овом делу Италије који је укњижен на Српску православну цркву. До сада је једина српска православна црква у Италији, под покровитељством. 

На турниру у пикаду учествовао је 48 играч. 

Прво место је освојио Бруно Метлика;

Dруго место Слађан Марковић, секретар удружења „Вук С. Караџић“; 

Tеће место Златко Стојадиновић.

Дејан Цвејић, председник удружења „Вук С. Караџић“ изразио је велико задовољство и захвалност што се одазвао велики број како наших људи тако и Италијана, удруженим снагама показали хуманост и солидарност. Обавестио је и позвао све добре људе да наставе да донирају у ову сврху, с обзиром да ће кутија за прикупљање донација остати у просторијама удружења „Вук С. Караџић“, у Трсту све до краја ове године.

„Настојаћемо да и у будућности будемо хумани, јер ово није једини турнир оваквог карактера. “

У организацији удружења „Вука С. Караџић” одржан је и Спасовдански турнир где је прикупљан новац за Леу Јовановић, девојчицу из села Курјаче, код Пожаревца.

Такође, и фудбалски јесењи турнир „Играјмо за нашу децу“ 22.октобра 2023. године је био у потпуности хуманитарног карактера.

Један део средстава дониран је дечијој болници „Бурло Гарофоло“ у Трсту у којој се рађају деца којима је бар један родитељ српског порекла, а обављају се и бројне трансплатације коштане сржи болесној деци из Србије, која су оперисана и лечена бесплатно. Други део средстава био је намењен терапијама и даљем лечењу Лее Јовановић.

„Поносни смо као удружење јер можемо организовати и на неки начин олакшати људима којима је помоћ неопходна, а уједно смо срећни и због самог окупљања и дружења људи ван наше матице.”

Фото: Удружење Вук С. Караџић

Извор: Удружење Вук С. Караџић

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре