У фокусу

Ове године више новца за организације, које доприносе јачању веза матичне државе и дијаспоре

Кабинет министра без портфеља задуженог за координацију активности и мера у области односа с дијаспором расписао је јавни позив за доделу средстава и за суфинансирање у оквиру Програма финансијске подршке, мере и активности у области јачања односа Републике Србије и дијаспоре кроз подршку удружењима дијаспоре, региона и матичне државе у 2023. години.

Средства опредељена за реализацију Програма обезбеђења су износу од 79.000.000,00 динара.

Програмом је утврђен циљ, мера и активности у области очувања и јачања односа Републике Србије и дијаспоре у 2023. години, корисници средстава, намена средстава, услови за добијање средстава, финансијски оквир, критеријуми за оцењивање пријава на јавни позив и неопходна документација, услови за закључивање уговора са корисницима средстава и начин праћења реализације програма, а објављен је на интернет страници www.mbpdijaspora.gov.rs.

Општи циљ Програма јесте очување, јачање и остваривање веза Републике Србије и дијаспоре и Срба у региону, кроз финансијску подршку удружењима дијаспоре, региона и матичне државе за програме усмерене на младе из дијаспоре и региона у 2023. години. Програмом се нарочито остварује очување српског културног, етничког и верског идентитета код младих из дијаспоре и региона, подстичу се млади у дијаспори и региону на повратак у Републику Србију кроз афирмацију и презентацију привредног потенцијала Републике Србије.

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре