У фокусу
Фото: МУСТ Ђ.К

Потписан Протокол о сарадњи Министарства просвете и Министарства трговине

– Сведоци смо промена које се дешавају на глобалном нивоу јер млади одрастају уз стални приступ дигиталним алатима који свакако утичу на њихову културу и социјализацију, зато је потребно обезбедити континуирану едукацију деце школског узраста о правима потрошача, изјавио је министар трговине Томислав Момировић након што је данас потписан Протокол о сарадњи Министарства просвете и Министарства трговине.

„У циљу спровођења стратешке мере подизања свести о правима потрошача, Министарство просвете и трговине, заједно са Заводом за унапређивање образовања и васпитања, су у двогодишњем периоду посвећено радили на увођењу заштите потрошача у програм наставе“, истакао је министар Момировић.

Министар Момировић је додао да је највећи део ове мере која ће допринети едукацији младих када је реч о заштити потрошача већ испуњен, а даљи план је да у наредном периоду представници Министарства трговине организују предавања и едукације на тему заштите потрошача, као и спровођење мониторинга реализације ове стратешке мере.

Фото: МУСТ Ђ.К

Министарству трговине у наредном периоду предстоје и друге мере на даљој изградњи ефикасног и умреженог система заштите потрошача.

„Међу приоритетима се издвајају и заштита потрошача при куповини путем интернета имајући у виду експанзију онлајн куповине, умрежавање удружења за заштиту потрошача, унапређење вансудског решавања потрошачких спорова и већа регионална присутност инструмената заштите“, подвукао је министар Момировић.

Министарка просвете проф. др. Славица Ђукић Дејановић овом приликом је рекла да ће овај Протокол  омогућити да се ученици кроз различите активности у школи још боље упознају са правима потрошача и начинима како да та права заштите.

„Заједничи циљ је наставак  континуираног образовања ученика о овој теми, а у складу са Стратегијом заштите потрошача до 2024. године. Различите теме из домена заштите потрошача реализоваће се, почев од текуће школске године, а касније и у континуитету, у свим основним и средњим школама, кроз предавања наставника, разредних старешина, стручних сарадника, али и гостујућих предавача из различитих институција и струковних удружења“, навела је она.

Извор: Министарство трговине

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре