У фокусу

Председник Републике Кипар одликовао амбасадора Марка Благојевића

Амбасадору Србије на Кипру Марку Благојевићу данас је у Никозији уручено одликовање Великог команданта реда Макарија Трећег, једно од највиших одликовања Републике Кипар.

Орден и Указ о одликовању, у име председника Кипра Никоса Анастасијадиса, уручила је председница Представничког дома Анита Димитрију, у присуству министра спољних послова Србије Николе Селаковића, који је у званичној посети Кипру.

Димитрију је овом приликом истакла је орден додељен за напоре амбасадора Благојевића у промовисању и унапређењу пријатељства између две земље и народа.

„Од свог доласка 2017. године, амбасадор Благојевић неуморан је у настојањима да се продуби билатерална сарадњу на свим пољима, али и разумевање између наших двеју земаља“, нагласила је Димитрију, напоменувши да је амбасадор поуздан пријатељ и партнер свих саговорника, како у Влади и Парламенту, тако и пословној заједници и друштву.

„Част је и задовољство радити с њим, а ова награда се додељује као признање за све поменуте напоре и залагања“, закључила је Димитрију.

Амбасадор Србије на Кипру Марко Благојевић истакао је су последњи највећи успеси и блискост између две земље и народа, пре свега, постигнути великим пријатељством и радом два председника и два министра спољних послова у заштити државних интереса Србије и Кипра које се суочавају са веома сличним изазовима.

„Данашњи дан је круна мог досадашњег професионалног ангажмана и свега што је до сада постигнуто у односу две земље“, рекао је амбасадор Благојевић, додавши да се Кипар показао као најпоузданији савезник Србије у заштити њених најважнијих интереса.

„Част ми је што сам одликован од председника Републике Кипар, што обављам ову дужност у земљи која нас подржава и не попушта под сталним притисцима са којима је суочена када је интерес наше земље у питању. Трудио сам се и наставићу да посвећено радим у интересу наше земље и народа, али и Републике Кипар у којој је наш народ вољен и прихваћен као свој на своме“, закључио је амбасадор Благојевић.

Извор/фото: www.mfa.gov.rs

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре