У фокусу
Damjan Jovic i Dubak Grupa
Фото: Srpska Televizija USA

Представљен инвестициони план за ширење и отварање нових радних места у Србији

Почетком фебруара на прес конференцији која је одржана у компанији Dubak Electrical Group у Чикагу (La Grange), представљен је план за ширење и отварање нових радних места у Београду и Србији. На конференцији су говорили COO компаније Небојша Ник Дубак и Генерални конзул Републике Србије у Чикагу Дамјан Јовић. Дубак група види Србију и њен високо талентовани и технички обучен инжињерски кадар, као инспирацију за глобално ширење. Kомпанија Дубак планира да, најпре у Београду, а онда и у осталим градовима у Србији, у наредних 5 година запосли око 100 људи из области електротехнике где ће бити потребни електро, механички и технички инжењери и стручњаци из блиских области.

Генерални конзул Дамјан Јовић сматра овај потез компаније Дубак веома значајним за Србију и за јачање економских веза између Србије и Америке односно између наше матице и дијаспоре и додаје да је када се доселио у Чикаго породица Дубак била једна од првих коју је упознао. Веома је задовољан што је део пословног повезивања и инвестирања у Србију. Јовић се осврнуо и на значај лета Београд Чикаго који у мају уводи наша компанија Ер Србија и наводи да ће то доста олакшати и побољшати пословну сарадњу Србије и дијаспоре.

Dubak Electrical има отворене конкурсе за запошљавање радника из области електро индустрије, а Dubak University који је отворен пре пет година ствара своје школоване кадрове и нуди плаћено школовање за раднике у елетроиндустрији. Ово се односи на људе који живе у Америци, а разматра се и развој таквог пројекта и у Србији. Након школовања обучени ученици добијају званични сертификат из одабране области електротехнике.

Dubak Electrical Group је лидер у индустријској електроградњи и одржавању. Основао ју је Властимир Вал Дубак. Са више од три деценије искуства, вођена као породични посао, Дубак група се доказала као веома успешна у дизајнирању, инсталацији и одржавању индустријских електроинсталација, HVACR-а управљања и аутоматизације. Kомпанија је отворила ново корпоративно седисте 2016. године, као и нови Barnsdale Manufacturing and Training Campus 2022. године, у западном предграђу Чикага.

На конференцији за дијаспору, под називом „Јачање веза“, 18. фебруара 2023. године у амбасади Републике Србије у Вашингтону, руководство Дубак групе ће и формално потврдити своје намере, свечаним потписивањем Декларације о улагању и проширењу предузећа, са амбасадором Марком Ђурићем и генералним конзулом Дамјаном Јовићем са једне стране и COO Дубак Групе, Небојшом Дубаком и COO Pure Global Grupe, Милом Дубаком са друге.

Извор: www.srpskatelevizija.com

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре