У фокусу
International Food and Drink Event (IFE) 2023
Фото: www.britserbcham.com

Програм подршке извозу свежег, смрзнутог и прерађеног воћа и поврћа на тржиште Велике Британије у 2023. години

Британско-српска привредна комора, усмерена ка унапређењу и промоцији трговине, билатералне и економске сарадње између Уједињеног Kраљевства и Републике Србије, расписује конкурс за избор 10 компанија из земаља Западног Балкана у сектору производње свежег, смрзнутог и прерађеног воћа и поврћа за наступ на сајму International Food and Drink Event (IFE) 2023, од 20-23. марта 2023. године у Лондону.

У оквиру наступа биће организовани пословни сусрети са увозницима, дистрибутерима и купцима на тржишту Велике Британије, који се заједно са менторинг програмом за компаније, организују уз подршку регионалног програма Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО) и Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) под називом “Подршка диверзификацији извоза пољопривредног и прехрамбеног сектора Западног Балкана и Источне Европе”, усмереног ка пружању подршке домаћим компанијама у приступу новим тржиштима и јачању конкурентности пољопривредног и прехрамбеног сектора.

Kоме је конкурс намењен?

Уколико сте произвођач или извозник свежег, смрзнутог и прерађеног воћа и поврћа из региона Западног Балкана и планирате даље ширење на тржиште Велике Британије, позивамо вас да се пријавите на јавни позив.

Одабране компаније ће, поред наступа на сајму IFE 2023, имати прилику да добију бесплатну менторинг подршку од стране британских консултаната у индустрији хране, укључујући: регулативе, услове, припрему и реализацију извоза на тржиште Велике Британије, позиционирање, пласман и продаја у каналима дистрибуције, организација шпедиције и транспорта, маркетинг, брендинг, декларисање производа, улиставање на онлајн платформе за продају хране и друго.

Општи услови конкурса

Право учешћа на конкурсу имају:

  • Предузетници и привредна друштва регистрована у Босни и Херцеговини, Северној Македонији или Србији
  • Привредни субјекти са измиреним свим обавезама по питању пореза и доприноса
  • Привредни субјекти без изречене забране обављања делатности у претходне три године

Истовремено, потребно је да испуњавате следеће услове:

  • Обављате делатност из сегмента производње свежег, смрзнутог и прерађеног воћа и поврћа
  • Имате производ већ пласиран на тржишту у земљи и иностранству, који је спреман за извоз на тржиште Велике Британије
  • Имате сопствену производњу
  • Да је производ произведен у Босни и Херцеговини, Северној Македонији или Србији
  • Испуњавате све захтеве у погледу безбедности и квалитета хране (минимум HACCAP стандард)

Пријава на конкурс се врши искључиво електронским путем попуњавањем обрасца доступног ОВДЕ

За све детаљније информације у вези конкурса и подршке извозу свежег, смрзнутог и прерађеног воћа и поврћа, можете да нам пошаљете е-маил на alex.muir@britserbcham.com


Напомене

Право учешћа на конкурсу немају производи који се налазе у фази могућег тестирања и за које је потребно одређено време до финалног производа спремног за пласман на тржиште. Истовремено, активност не подржава развој нових производа.

Пријава се сматра комплетном уколико су попуњена сва обавезна поља. У случају непотпуних података BSCC задржава право да не узме у разматрање пријаву, чиме се губи право да учествујете у даљем процесу селекције. У фази пријаве на конкурс није потребно да се достави никакав узорак производа.

У складу са Законом о заштити података о личности прикупљени подаци се чувају само у сврху реализације активности и бришу се по њеном завршетку. У циљу реализације и промоције активности, задржавамо право објаве назива 10 компанија које су прошли финалну селекцију. Листа селектованих компанија и производа биће објављена најкасније до 1. марта 2023. на сајту или друштвеним мрежама Британско-српске привредне коморе.

Извор: www.britserbcham.com

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре