У фокусу
Medjunarodni dan zena sa sela
Фото: www.pks.rs

Прва у низу манифестација поводом Међународног дана жена са села

Поводом обележавања Међународног дана жена са села, Привредна комора Србије у сарадњи са  Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде и ЈКП Градске пијаце, у ТЦ Галерија, организовала је први пут у нашој земљи манифестацију са циљем да се промовишу делатност и производи које праве жене из руралних делова наше земље.

Секретар Удружења за туризам Привредне коморе Србије Тијана Маљковић обраћајући се излагачима и посетиоцима, указала је на значај овакве подршке женама које се баве најстаријим сеоским занатима.

„Привредна комора Србије, са Групацијом за рурални туризам је овде  како би подржала промоцију прехрамбених производа и сувенира које су направиле жене са села. Такође, циљ нам је да  им помогнемо у повезивању са другим асоцијацијама и удружењима, не само у земљи већ и у иностранству и да подржимо њихов предузетнички дух и креативност”, навела је Тијана Маљковић.

Medjunarodni dan zena sa sela
Фото: www.pks.rs

Привредна комора Србије је до сада сваке године организовала едукативне радионице  управо за жене које имају своја домаћинства и које се баве производњом прехрамбених производа локалног карактера.

„Овакав вид производње је изузетно значајан за туристучку понуду Србије али и за очување традиције и ми се надамо да ће ова манифестација бити само прва од многих које ће уследити,” поручила је Маљковић.

Државни секретар у Министарству пољопривреде Јелена Благојевић, отварајући манифестацију, истакла је да су жене са села важна карика у ланцу просперита и будућности Србије и да је идеја овог пројекта да се жене са села удруже, да им се пружи подршка како би постале видљивије и како би плодови њиховог труда постали доступни тржишту широм земље.

Фото: www.pks.rs

У  манифестацији је учествовало 15 асоцијација из села из околине Ваљва, Пожеге, Врњачке Бање, Лазаревца, Лебана, Рашке, као и многих других општина Србије који су представили своје рукотворине, специјалитете од сушеног ог воћа, ћилиме, шалове, сувенире, зимницу, али и напитке без адитива и биљну козметику.

Фото: www.pks.rs

Извор/Фото: www.pks.rs

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре