У фокусу
Фото: www.dijaspora.gov.rs

Први српски колеџ у Аустралији добија учионицу Надежда Петровић

„Свети Сава“, први српски колеџ у Аустралији,  добиће нову учионицу која ће носити име по Надежди Петровић, српској сликарки, педагогу, ратној болничарки и једној од оснивача Кола српских сестара.

Средства за опремање ове учионице у износу од 3 милиона динара обезбедила је, преко конкурса за суфинансирање пројеката, Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, те ће поред учионица посвећених Новаку Ђоковићу, Николи Тесли, Светом Николају, Јефимији и Кнезу Лазару ђаци ускоро учити „заједно са Надеждом Петровић“.

Основана на Савиндан, ова образовна институција под патронатом Српске православне цркве, пружа српској али и другој хришћанској деци, комплетно школско образовање, од вртића до средње школе, у оквиру аустралијског школског система.

Извор: www.dijaspora.gov.rs

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре