У фокусу

Самит матице и дијаспоре у Новом Саду: Циљ је изградња модерне државе

Самит под називом „Сусрет матице и дијаспоре, Срба у региону и пријатеља Србије“ одржан је на Новосадском сајму и у Привредној комори Војводине. Самит је организовало Удружење матице, дијаспоре, Срба у региону и пријатеља Србије „Корени“ под покровитељством Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и Града Новог Сада.

Самит има за циљ изградњу модерне, уређене, развијене и патриотске државе, саопштила је покрајинска влада.

Председник Удружења „Корени“ Стојан Стевновић је доделило захвалнице за изузетан допринос и неизмерну подршку раду Удружења , а добитник повеље је и покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић који рекао је да је повезивање са коренима људи са ових простора веома значајно за очување традиције, културе, особености и свега што нас чини једним народом.

Захвалнице су додељене и Милимиру Вујадиновићу, председнику Одбора за дијаспору и Србе у региону Народне Скупштине Републике Србије и Граду Новом Саду.

„Данашњи сусрет је сусрет пријатеља, сусрет браће која разговарају о истим темама. Не постоје “они и ми“ – ми смо једно. Идеја јесте да се боље упознамо, да видимо које су то могућности инвестирања са обе стране“, рекао је Иванишевић и додао:

„Оно што ће конкретно предложити Покрајински секретаријат за привреду и туризам јесте да омогућимо рецимо људима са Економског факултета, са Технолошког факултета да обављају праксу успешним компанијама наших земљака”.

Извор: www.dijaspora.gov.rs

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре