У фокусу
Фото: УНС

Сарадњом за бољу будћност свих

Стављен је потпис на Споразум о сарадњи између Удружења матице, дијаспоре, Срба у региону и пријатеља Срба и Србије „Корени“ и Удружења грађана „МОСТ матице и дијаспоре“, а која се баве питањима од значаја за унапређење односа између матице, дијаспоре и Срба у региону. Споразум је потписан на Форуму „СПОНА 2021 – медији и дијаспора“ који је одржан 20.11.2021. године у Прес центру Удружења новинара Србије у Београду у орагнизацији ова два удружења, а уз подршку Фонда за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону АП Војводине.

Стојан Стевановић, председник Удружења матице, дијаспоре, Срба у региону и пријатеља Срба и Србије „Корени“

„Желим да се захвалим Удружењу грађана „МОСТ матице и дијаспоре“ на позиву да будемо партнери на Конференцији „СПОНА 2021 – медији и дијаспора“. Као Председник Удружења „Корени“ и председник Удружења српских привредника у Швајцарској, говорио сам о значају медијског извештавања на тему пословне сарадње матице и дијаспоре. Као Удружење сматрамо да такве теме морају добити већи медијски простор. Позивамо медије да испрате наше будуће догађаје као што су Сусрет матице и дијаспоре 26.12.2021. године у Новом Саду и Привредни форум пословне дијаспоре у Цириху који ће се одржати 14. и 15. маја 2022. године. Желим да се захвалим медијима који су пропратили Конференцију и потписивање Споразума о сарадњи између нашег Удружења и Удружења „МОСТ матице и дијаспоре“, а ту пре свега мислим на ТВСД, РТВ, ТВ Корени, портал Србтел из Северне Македоније. Ово је наш први успешно реализован догађај и ми смо се по Споразуму и са великом жељом обавезали да наставимо даљу сарадњу.“ – рекао је Стојан Стевановић за „Огледало српско“.

Иван Илић, председник Удружења грађана „МОСТ матице и дијаспоре“

„Овим Споразумом потврђује се решеност да заједничким снагама радимо на циљевима од општег интереса. За нас је ово први корак и пример другима. Само заједно можемо да урадимо једну велику ствар, али само ако свако од нас да свој скромни допринос овако важним питањима. Ако желимо бољу будућност за односе између дијаспоре и матице, онда је неопходно да започнемо и успоставимо двосмерну комуникацију. И ту нема места питањима из прошлости. Јер ако се стално вртимо у зачараном кругу, плашим се да су нам шансе за успех мале. Не можемо подједнако добро решавати проблеме прошлости и бавити се питањем будућности. Ми чврсто стојимо на темељима будућности, а за нас је циљ да дијаспора буде институционално повезана. И то је наша визија. Знамо да нас на том путу очекују и изазови, али и препреке. И то је управо оно што нас покреће, јер знамо да ако успемо у нашој намери, наша деца имаће сигурну и извесну будућност.“ – рекао је Иван Илић за „Огледало српско“.

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре