У фокусу
Фото: Министарство омладине и спорта

Склопљен договор за развој српског спорта у дијаспори!

Министар спорта Зоран Гајић и министар без портфеља Ђорђе Милићевић, задужен за координацију активности и мера у области односа с дијаспором данас су договорили за покретање националне платформе за развој српског спорта у дијаспори.

Циљ ове инклузивне платформе је двосмерна комуникација са свим спортистима који своје каријере граде у клубовима ван оквира Републике Србије, како би им се пружила подршка различитог карактера, наводи се у саопштењу ресорног министарства.

Заједничка иницијатива, у чијој реализацији се предвиђа и ангажовање осталих министарства и организација задужених за бригу о младима, талентима, њиховом образовању, јесте и креирање програма “Спортски амбасадори у дијаспори”, чији је циљ укључивање спортиста у привредне активности Србије у иностранству и дипломатске иницијативе.

– Осим стипендијске подршке, израда техничког решења нове националне платформе ће омогућити и формирање заједнице спортиста и релевантних тела са циљем пружања структурисане подршке (логистичке и административне) за све регистроване чланове. Kоординационо тело, чије формирање је такође покренуто, омогући ће имплементацију ове платформе, као и интерконекцију између повезаних министарстава и тела и промоцију Националне платформе за развој српског спорта у дијаспори у међународним оквирима – саопштено је из министарства.

Поред наведене платформе, министар Гајић је поздравио иницијативу министарства без портфеља задуженог за координацију активности и мера у области односа с дијаспором у организацији летњих спортских кампова, на којима ће учествовати деца из дијаспоре и изразио спремност да министарство спорта активно учествује као подршка у овом пројекту.

Извор: www.informer.rs

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре