У фокусу
Фото: www.dijaspora.gov.rs

Делегација Управе на Фестивалу фолклора Савеза српских друштава Словеније

Делегација Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону присуствовала је 21. фестивалу фолклорних група у Републици Словенији.

Фестивал је одржан у Културном храму Игнација Борштника у Церкље на Горењскем, а у организацији Савеза српских друштава Словеније.

Наступило је 10 фолклорних група, са око 300 учесника из целе Словеније, који су одиграли народна кола из свих делова Србије.

Догађају су у саставу делегације Управе присуствовали саветник директора за регион Ђорђе Алексић и његов помоћник Мирољуб Несторовић, као и представници локалне самоуправе, саветник председника Републике Србије за културу Дејан Савић, конзул у амбасади Републике Србије у Републици Словенији Миленко Шпица и министар саветник у амбасади Босне и Херцеговине у Републици Словенији Биљана Мариловић.

Извор: www.dijaspora.gov.rs

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре