У фокусу

Србија и Кенија јачају привредну сарадњу

Привредна комора Србије (ПКС) и Привредна комора Кеније (KNCCI) потписаће Меморандум о сарадњи у циљу снажнијег повезивања две привреде у секторима медицине и фармације, пољопривреде, грађевинарства, туризма, ИКТ-а и металске индустрије, као и у сфери ангажовања кадровских капацитета из Кеније на територији „Отвореног Балкана“, договорено је на састанку Марка Чадежа, председника ПКС и др Ерика Рутоа, председника KNCCI.

Чадеж је на састанку са кенијским колегом истакао да постоји значајан потенцијал за унапређење привредне сарадње две земље, посебно у секторима ИКТ-а, здравства и фармације, пољопривредне производње и механизације.

„Србија и Кенија могу да буду добри партнери у области ИКТ-а јер у овом сектору Србија бележи изузетан успех. Такође, постоји значајан неискоришћен потенцијал у сфери пољопривреде, грађевинарства, туризма и другим областима. Зато ће две привредне коморе у наредном периоду потписати Меморандум о сарадњи како би се оснажиле привредне везе две државе“, најавио је Чадеж.

Фото: Маја Душић

Делегација Кеније, коју предводи др Ерик Руто, председник KNCCI, представила је на састанку актуелне потребе кенијског тржишта и позвала српске компаније да инвестирају у ту афричку државу.

Руто је истакао да је Кенија са својих скоро 56 милиона становника традиционално пријатељска држава за Србију и једно од најзначајнијих тржишта Источне Африке.

На састанку је наведено да Србија може Кенији да понуди пољопривредну технологију и механизацију, семе, ђубрива, затим, искуства у процесима дигитализације пословања, услуге и производе из сектора грађевинарства и пратеће инфраструктуре, медицине, и друго.

Делегација из Кеније посетиће наредних дана неколико домаћих института и компанија како би се упознали са капацитетима наше привреде и потенцијално договорили сарадњу.

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре