У фокусу
Фото: screanshoot/www.pks.rs

Српски стартап “Joberty” најбољи на Gitex Future Stars у Дубаију

На управо завршеном такмичењу “Супернова изазов” на Gitex Future Stars у Дубаију, највећем догађају посвећеном развоју стартапова у региону Блиског истока, Северне Африке и Јужне Азије, стартап из Србије – “Joberty Technologies” најбољи је у категорији маркетиншких технологија.

Након вести да су се већ првог дана отварања Гитеx-а, највећег технолошког догађаја у свету у оквиру кога се одржава Gitex Future Stars, чак три стартапа из Србије – “Joberty Technologies”, “Kredium” i “Deap Blue Sea” – пласирала у полуфинале такмичења “Супернова изазов” на Gitex Future Stars 2021, у финалу тог такмичења “Joberty Technologies” је победио у конкуренцији од преко 750 најбољих стартапова из читавог света и освојио награду од 4 000 долара. 

“Изузетно нам је драго што смо представили Србију на прави начин, наш резултат искористићемо и да помогнемо нашој ИТ заједници, јер је управо она одредила наш успех”, изјавили су представници „Џобертија“ Ђорђе Вукотић, директор продаје и Никола Мијаиловић, ЦЕО и оснивач.

“Јобертy” је платформа за запошљавање у ИТ индустрији која повезује програмере који траже посао са технолошким компанијама, послодавцима. Умрежавају 30 000 ИТ професионалаца и преко 600 компанија, а своју шансу на GITEX-у виде у чињеници да је Дубаи најавио увођење 100 000 златних виза за програмере широм света у наредних 5 година, што сматрају великим потенцијалним тржиштем за њихову компанију.

“Поред контакта са инвеститорима и VC фондовима, веома нам је важно и упознавање са стартаповима и технолошким компанијама из других земаља и размена искуства са њима, што нам све учешће на GITEX-у омогућава, истакао је Никола Мијаиловић оснивач и ЦЕО “Joberty Technologies”.

Влада Републике Србије први пут је представила изабране стартапове из наше земље на “GITEX Future Stars 2021”, који се одржава у оквиру GITEX конференције: „Имајући у виду да на овом глобалном догађају своје учешће већ традиционално потврђују највеће светске ИТ компаније, инвестициони фондови и инвеститори, као и више од 750 стартапова из 75 држава који су се представили пред 400 ВЦ фондова и инвеститора из више од 30 земаља, наступ српских компанија на GITEX-у и GITEX FUTURE STARS сматрамо инвестицијом у развој домаће стартап сцене и јако смо поносни на изузетан резултат који је постигнут. Честитамо Јобертy-ју на освајању награде и верујем да ће им учешће на овој конференцији и данашња награда бити први корак у освајању глобалне сцене“, истакла је Ана Илић, виша саветница председнице Владе и заменица Генералне комесарке Србије за Експо Дубаи 2020.

У трци за главну награду, из Србије су учествовали и стартапови који су прошли у полуфинале такмичења: “Deep Blue Sea Studiо” који је креирао иновативни софтвер IdeaBuddy, који вам помаже да идеју претворите у бизнис и “Кредиум”, први дигиталин брокер у Србији. Поред њих представили су се и “White Lemur”, биотехнолошка компанија за развој иновативних матерјала на бази природних производа и гљива, чији производ – биоспорин може заувек да нас ослободи штетног дејства стиропора на животну среднину, чија је савршена замена. “Stock Studio” је представио софтверско решење које обједињује јединствени алат за професионалне фотографе и видеографе, док је стартап “VLDAM”, представио аутоматску трговину криптовалутама.

Наступ Србије на GITEX-у подржали су Кабинет председнице Владе Републике Србије, Привредна комора Србије и Развојна агенција Србије.

Извор: www.pks.rs

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре