У фокусу
Фото: МУП РС

У Гаџином Хану формирано Ватрогасно-спасилачко одељење

Вршилац дужности помоћника министра и начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић отворио је данас у Гаџином Хану новоформирано Ватрогасно-спасилачко одељење и обишао објекат за смештај ватрогасних возила и опреме, као и реновиране просторије у оквиру Полицијске станице Гаџин Хан, где су смештени припадници нове ватрогасне јединице.

Чаушић је рекао да ће нова ватрогасна јединица, која је по налогу министра Гашића први пут формирана у Гаџином Хану, имати изузетан значај за подизање безбедности становника ове општине од пожара и свих других ванредних догађаја.

„Припадницима најближе Ватрогасно-спасилачке јединице, односно Ватрогасно-спасилачког батаљона Ниш, требало је до сада најмање пола сата до стизања на лице места у Гаџин Хан”, навео је Чаушић и додао да ће сада, са отварањем нове ватрогасне јединице, време стизања на било који ванредни догађај бити свега неколико минута у насељеном месту Гаџин Хан, а свакако и далеко брже до удаљенијих села ове општине.

Фотот: МУП РС

Чаушић се захвалио руководству општине на уступању објекта за смештај ватрогасних возила и опреме, као и на подршци за формирање нове ватрогасне јединице и навео да је то прави пример сарадње Министарства унутрашњих послова и локалне самоуправе.

Истакао је да Министарство унутрашњих послова интензивно ради на побољшању услова свих припадника Сектора за ванредне ситуације, како по питању изградње нових објеката и реконструкције постојећих, тако и по питању набавке ватрогасних возила и опреме.

Фото: МУП РС

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре