У фокусу
Фото: Раде Беговић

У Орашцу отворен „Летњи камп за младе из дијаспоре Аранђеловац 2023“

Министар без портфеља у Влади Републике Србије Ђорђе Милићевић задужен за координацију активности и мера у односима са дијаспором данас је у Марићевића јарузи у Орашцу отвoрио „Летњи камп за младе из дијаспоре Аранђеловац 2023“. Министар је претходно са представницима локалне власти из Аранђеловца положио венце на споменик Карађорђу испред ОШ „Први српски устанак“.

Фото: Раде Беговић

– Данас сам овде у под Букуљом како бисмо заједно озваничили отварање једног од 22 тематска летња кампа чију јеорганизацију финансирало Министарство задужено за дијаспору у градовима широм Србије, а који ће окупити нашу драгу омладину из дијаспоре и региона. Ови кампови имају посебан значај јер вас који сте расељени широм света повезују с коренима, културним наслеђем и драгом отаџбином. Кроз богат програм културно-образованих садржаја, музичких, уметничких и спортских радионица, као и предавања о културно-историјском наслеђу, желимо да ојачамо идентитет наших младих и подстакнемо њихову љубав према Србији. Верујемо да ће ова искуства која стичу током летњег кампа бити однепроцењивог значаја за њихову повезаност са матицом, али и за изградњу међусобног разумевања и сарадње – истакао је министар Милићевић.

Фото: Раде Беговић

Министарство је финансијски подржало организацију тематских кампова у којима ће током јула и августа учествовати више хиљада младих из дијаспоре, Кампови се, поред Аранђеловца, одржавају и у Лапову, Тутину, Великом Градишту, Косјерићу, Осечини, Пожаревцу, Рашкој, Зрењанину, Књажевцу, Јагодини, Сјеници, Крушевцу, Гаџином Хану, Бољевцима, Сремској Митровици, Сурдулици, Горњем Милановцу, Алексинцу и Сокобањи.

Слична вест

Момировић: Борићемо се да заштитимо наше интересе, борићемо се да повежемо тржишта у региону

Министар трговине Томислав Момировић, данас у Новом Саду, учествовао је на Регионалној конференцији „Један регион – …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре