У фокусу
Фото: Раде Беговић

У Сјеници свечано отворен Еко камп „Пештер у срцу“

Министар без портфеља у Влади Републике Србије Ђорђе Милићевић задужен за координацију активности и мера у односима са дијаспором вечерас је у Сјеници свечано отворио Еко камп „Пештер у срцу“. Отварању кампа присуствовали су и министар туризма и омладине у Влади СрбијеХусеин Мемић, потпредседник Народне скупштине Србије и председник Странке правде и помирења Усаме Зукорлић, као и председник општине Сјеница Муниб Мујагић и чланови општинског руководства.

Фото: Раде Беговић

– Кроз овај камп, млади Срби и Бошњаци из дијаспоре и региона имаће прилику да се повежу, стекну нова пријатељства и упознају разноликост и лепоту овог предивног природног парка, људи и живота на Пештеру. Камп у Сјеници само је један од укупно 22 оваква кампа које уз финансијску подршку наше Владе и министарства на чијем сам челу организују локалне самоуправе широм Србије. Кроз ове кампове ће проћи више од пет хиљада младих од 15 до 20 година, рекао је министар Ђорђе Милићевићи поручио окупљеним младима из дијаспоре  дасе нада и верује да ће једног дана многи од њих бити на високим државним функцијама, и да ће без обзира на разлике сложно и заједно радити у интересу грађана Србије, баш као што то данас раде он, министар Мемић и потпредседник Скупштине Зукорлић.

Фото: Раде Беговић

Министар је истакао да је Влада Србије посвећена грађењу чвршћих веза са дијаспором и да ће учинити све да барем један део младих из дијаспоре вратимо да живе у Србији.

– Летњи кампови представљају јединствену прилику за нашу децу из целог света да се повежу са својим коренима, науче више о нашој култури, историји и језику, али и да створе нова пријатељства. Ова искуства ће бити непроцењива и верујем да ће им помоћи да развију свој идентитет и да још више заволе Србију – рекао је министар.

Фото: Раде Беговић

Слична вест

Момировић: Борићемо се да заштитимо наше интересе, борићемо се да повежемо тржишта у региону

Министар трговине Томислав Момировић, данас у Новом Саду, учествовао је на Регионалној конференцији „Један регион – …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре