У фокусу
Фото: Зоран Петровић, НИТРА

Значајно повећање финансијских средстава за Научно-образовно културни центар ,,Вук Караџић” у Тршићу

Државни секретар Министарства науке, технолошког развоја и иновација Вукашин Гроздић састао се са проширеним програмским одбором Научно-образовног културног центра „Вук Караџић“ у Тршићу, који чине истакнути професори, стучњаци и чланови удружења за очување српског језика и културе.

Састанак је одржан на Институту за српски језик Српске академије наука и уметности, а Гроздић је овом приликом истакао значај Научно-образовног културног центра у Тршићу, наглашавајући његову важност као Центра кључног за очување српске културе, традиције, језика и обичаја.

Државни секретар Вукашин Гроздић је нагласио посвећеност Министарства науке, технолошког развоја и иновација у подршци активности Центра јер је Министарство свесно важности хуманистичких наука, које дају изузетан допринос развоју целокупне научне заједнице, као и развоју српског друштва.

„Министарство науке, технолошког развоја и иновација велику важност придаје раду Научно-образовног културног центра „Вук Караџић“. Наша подршка се види кроз значајно повећање финансијских средстава која смо одвојили за програмско финансирање пројеката, али и на све друге начине подржавамо и наставићемо да подстичемо активности Центра“, изјавио је Гроздић.

„Желимо да се осигурамо да у будућности српски језик и ћирилица бити у употреби, и зато ћемо помоћи да савремене технологије науче српски језик, како би све генерације са паметним уређајима могле да их користе“, нагласио је Вукашин Гроздић.

Истичући успех програма „Лето у завичају“, који има фокус на деци из дијаспоре, државни секретар је истакао да преко 350 српских учесника из различитих земаља света учествује у овом програму.

„Овакав програм је допринос јачању наше културне дипломатије. Улажемо у очување српског језика и нематеријалног културног наслеђа, стварамо богатство које те вредности носе. Наш дугорочни циљ је да осигурамо да српски језик и технологија напредују заједно, што ће допринети и напретку Републике Србије и развоју младих талената“, закључио је Гроздић.

Извор: Министарство науке, технолошког развоја и иновација

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре