У фокусу

„Agro Belgrade 2024“ окупиће произвођаче и купце воћа и поврћа на B2B састанцима

Билатерални састанци домаћих и регионалних произвођача и извозника свежег, смрзнутог или прерађеног воћа, поврћа и грожђа са реномираним увозницима, дистрибутерима и малопродајним ланцима из региона и Европе, биће одржани 26. јануара на Београдском сајму, у време трајања Међународног сајма воћарства, повртарства и виноградарства „Agro Belgrade 2024“. 

Да су наши привредници веома заинтересовани за сусрете са иностраним партнерима потврђује и велики број већ пријављених учесника и заказаних B2B састанака преко специјализоване веб платформе. Рок за регистрацију је 25. јануар 2024. године, а пријава се врши путем линка: https://agro-belgrade-b2b-zone.b2match.io/

Ови сусрети се организују у оквиру Европске мреже предузетништва, уз подршку Привредне коморе Србије, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије, Секретаријата за пољопривреду Града Београда и пројекта ,,Велика мала привреда” који финансира USAID, а реализује међународна организација ACDI/VOCA.

Према речима Бојана Јанковића, менаџера за развој тржишта и извоза из ACDI/VOCA, састанци током „Agro Belgrade 2024“ сајма су право место за домаће и регионалне произвођаче воћа и поврћа да представе своју понуду иностраним и домаћим купцима, повећају обим продаје и прошире своја извозна тржишта. Да влада интересовање за ову категорију произвођача потврђују и неки од купаца из Европе и региона који су се већ регистровали.

„До сада међу потврђеним купцима су: ‘Freshvil’, Пољска, ‘Smith & Son’ Велика Британија, ‘Bohemia’, БиХ, ‘Воли’ маркети, Црна Гора, ‘Веро’, Северна Македоније, као и све значајнији малопродајни ланци из Србије. Позивамо произвођаче из Србије и региона да нам се придруже и закажу састанке са потенцијалним партнерима“, истиче Јанковић.

Катарина Момчиловић Матић, виши саветник у Центру за ЕУ интеграције Привредне коморе Србије наглашава да су B2B сусрети који се одржавају на галерији Хале 1 Београдског сајма од 10 до 17 часова одлична прилика за умрежавање и директну комуникацију излагача и купаца, јер током састанака који се унапред заказују путем платформе, могу детаљније да разговарају о специфичностима производа, количинама, роковима испоруке и другим релевантним питањима и тако процене могућности будуће сарадње.

„Састанци су бесплатни и заказују се унапред, брзо и једноставно путем онлајн платформе, чиме се регистрованим учесницима пружа могућност да пронађу партнере у складу са својим потребама и интересима, што олакшава процес преговарања и започињања сарадње и реализације заједничких послова“, објашњава Момчиловић Матић.

Прошлогодишњи „Agro Belgrade“ је окупио више од 500 излагача из Србије, региона Балкана и света, међу којима су били произвођачи свежег, смрзнутог и прерађеног воћа и поврћа, пољопривредне механизације, система противградне заштите, система за наводњавање и остале опреме.

Садржај овогодишњег сајма који траје од 25. до 27. јануара допуњен је B2B састанцима. Ова тродневна манифестација обухватиће и дискусије о актуелним и надолазећим трендовима на глобалним тржиштима и пружити информације о најновијим технолошким иновацијама у прехрамбеној индустрији. „Agro Belgrade 2024“ на више од 30.000 m2 окупиће преко 1.000 излагача и брендова, укључујући и представнике највећих светских компанија.

Извро: Привредна комора Србије

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре