У фокусу

Фонд дијаспора за матицу: У току је формирање дигиталне базе књига

Библиотека српске дијаспоре са седиштем у Београду је пројекат Удружења „Фонд дијаспора за матицу“ подржан од стране Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова. Пројекат је замишљен као део шире мисије оснивања централне библиотеке дијаспоре која би била јединствена културна установа у Републици Србији, са циљем повезивања матице и расејања. Библиотека ће имати књижни фонд састављен од дела аутора из српске дијаспоре и дела о српској дијаспори издата у дијаспори или у матици. Библиотека ће радити под окриљем Удружења „Фонд дијаспора за матицу“.

У току је формирање дигиталне базе књига које ће представљати фонд библиотеке и у томе нам је значајна Ваша подршка. 

Уколико сте аутор/ка било ког типа публикације и волели бисте да се Ваш наслов нађе у фонду и претрази Библиотеке, позивамо вас да попуните овај формулар – ОВДЕ

Уколико сте издавач, књижара, љубитељ књига и поседујете или сте упознати са издањима за која сматрате да би било вредно да се нађу у библиотеци, позивамо вас да попуните формулар и тиме допринесете упознавању нас са стваралаштвом од интереса. 

Удружење „Фонд дијаспора за матицу“ ће радити на откупу и прибављању књига и за те потребе ћемо контактирати наведену особу из формулара. Бићемо захвални на што детаљнијим подацима. Уколико пак, само желите да поделите информацију о књизи, и то је добродошло. 

Верујемо да ће библиотека дијаспоре постала жижа, укрштања и јединствени центар који би дао неупоредив и немерљив допринос очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре кроз чување и неговање српског културног, етничког, језичког и верског идентитета.

Библиотека ће бити доступна свим заинтересованим лицима, грађанима, студентима, истраживачима, удружењима, институцијама и предузећима на коришћење, чиме би се они упознавали са широком лепезом стваралаштва дијаспоре и од којих би потекли различити облици ангажовања, истраживања и иницијативе. 

Хвала унапред свима који се одазову, много би нам значило, а надамо се и вама!

Удружење „Фонд дијаспора за матицу”, Београд

електронска пошта: fonddijaspora@gmail.com

Телефон: +381113283778

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре