У фокусу
Фото: www.chicagodesavanja.us

Распродати летови за Чикаго

Ер Србиjа је распродала све летове на новој линији између Београда и Чикага за први месец пословања. Авио-превозник почиње са овом прекоокеанском линијом 17. маја. Продаја карата је посебно успешна на летовима из Чикага, без слободних места за 20, 24, 27, 31. мај, 3, 7. и 10. јун. Слободно је неколико места касније у јуну.

Авио-компанија ће у почетку саобраћати два пута недељно између два града својим авионом Аирбус А330-200, а од 12. јуна три пута недељно. „Ову дуго очекивану руту уводимо на захтев грађана. Покретање ове руте је оправдано с обзиром на то да су скоро сви летови распродати“.

У прилогу посвећеном новој линији председник Србије Александар Вучић је рекао: „Имали смо много проблема када је компанија Ер Србиjа први пут покренула летове за Њујорк, а сада је то једна од најпрофитабилнијих рута у мрежи. Имамо велика очекивања од нове руте у Чикагу. Драго ми је што се наша дијаспора у Чикагу, Илиноису и Индијани радује овој новој понуди компаније.”

Нова линија обележиће обнављање летова између Београда и Чикага тачно 31 годину од последњег лета између два града, и 43 године од почетка летова Београд-Чикаго 10. априла 1980. године.

Последњи редовни лет између Београда и Чикаго био је 17. маја 1992. године. Сједињене Државе су увеле ембарго на ваздушни саобраћај са Југославијом четири дана касније, 21. маја. Подаци Sabre Market Intelligence показују да је тржиште Србије и САД привукло 239.000 путника током пре пандемије 2019. године. На линији Београд – Њујорк са Ер Србиja путовала је 61.700 путника, док је Београд – Чикаго било друго највеће тржиште са 38.000 путника.

Извор: www.chicagodesavanja.us

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре