У фокусу
Фото: www.hercegfest.me

ДАНИ БЕОГРАДА У ХЕРЦЕГ НОВОМ: Дугогодишња традиција у данима Празника мимозе

Од 2. до 7. марта, Туристичка организација Београда са задовољством представља програм којим промовише културну и туристичку понуду српске престонице, и уједно позива Новљане да у наредном периоду посете Београд.

Стављајући фокус на једну од најважнијих културних спојница Београда и Херцег Новог, Музеј града Београда доноси интерактивну изложбу у Кући нобеловца Иве Андрића, са иновативним експонатима везаним за живот и дело нашег нобеловца и бесплатним стручним вођењима.

За четвртак, 2. март, Туристичка организација Београда је припремила богат и разноврстан програм у сарадњи са ЈП Београдске пијацерестораном Велика Скадарлија, Уметничким центром Талија, Јавном установом културе Херцег фест и Градском кафаном Херцег Нови.

У центру Херцег Новог од 10 часова почиње Београдскa спензa – отворени продајни излог ручно рађених уметнина и производа већ познатих београдских брендова за домаћу храну и уметничке занате.

Посетиоци ће моћи да уживају у наступу младих играча Уметничког центра Талија, како на Београдској спензи, тако и током Скадарлијске вечери, које ће, традиционално, бити приређено у Градској кафани. 

Звуци староградске музике, анегдоте и наступ Скадарлијске даме, у пратњи чак два Скадарлијска оркестра, представиће атмосферу и дух чувене боемске Скадарлије у Београду, а гости Градске кафане ће 2. марта у вечерњим часовима уживати у укусима специјалитета које ће ове године приредити ресторан Велика Скадарлија.

Интерактивна поставка у Кући Иве Андрића биће отворена у четвртак 2. марта у 12 часова, а у радном времену од 9 – 21 сат трајаће све до 7. марта, уз присуство кустоса Музеја града Београда.

Kао својеврстан увод у Дане Београда, у среду, 1. марта, на 54. Празнику мимозе гостује и чувена представа Београдског драмског позоришта „Елинг“, на позив ЈУК Херцег Фест и организацији агенције Импресарио. Представу је режирао Марко Манојловић, играју Љубомир Бандовић, Павле Пекић, Наташа Марковић, Ненад Гвозденовић и Раде Марковић, и биће изведена у Дворани Парк.

На управо завршеном 44. Међународном сајму туризма у Београду, Туристичка организација Београда и Туристичка организација општине Хецег Нови потписале су Протокол о сарадњи, на основу ког ће бити реализован читав низ активности у области туризма.

Слична вест

Српска вина на сајму у Лондону

Привредна комора Србије (ПКС) и Развојна агенција Србије (РАС), уз подршку Генералног секретаријата Владе Србије, …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре