У фокусу
Фото: Милићевић: Сарадња са дијаспором - кључ привредног развоја

Милићевић: Сарадња са дијаспором – кључ привредног развоја

Различити пројекти и иницијативе у смеру раста инвестиција између дијаспоре и Србије, уједно су и кључ њеног економског развоја и привредног потенцијала, изјавио је данас министар у Влади Републике Србије Ђорђе Милићевић, задужен за координацију активности и мера у области односа с дијаспором.

Он је у разговору са Мартајном Племом, директором Међународног центра за развој политике миграције, Тамером Kиличем, председавајућим за регион Западног Балкана и Турске и Милошем Павловићем, представником пројекта “Линк уп”, разменио ставове и идеје о значају дијаспоре у свету.

Данашња посета представља наставак садржајног дијалога, започетог на конференцији која се почетком овог месеца одржала у Штутгарту под називом “Инвестициона и пословна конференција за дијаспору”, саопштено је из владе.

У уводном излагању, министар је представнике Међународног центра за развој политике миграције упознао са радом Министарства и информисао их о плановима и програмима, као и о стратешкој визији Kабинета.

Истакао је да посебан значај привредног повезивања представљају различити пројекти и иницијативе у смеру раста инвестиција између дијаспоре и Србије, што је уједно и кључ њеног економског развоја и привредног потенцијала.

Директор Плем је присутне упознао са организацијом и циљевима Међународног центра за развој политике миграције.

Нагласио је да су кључни сегменти стратешког развоја повећање инвестиционих могућности између Србије и дијаспоре, информисање о новим механизмима за пословање у Србији, посебне подршке Владе и ЕУ у циљу повећања улагања инвестиција као и промоција посебних пословних потенцијала, као што су развој пословних инкубатора и улога менторства и лидерства и све присутнија област медицинског туризма.

Обе стране стране су дефинисале стратегију заједничке сарадње и још једном истакле важност повратка међусобног поверења и повезивања дијаспоре и матице на свим нивоима, додаје се у саопштењу.

Извор: www.euronews.rs

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре