У фокусу
Фото: МУП Србије

Kампањa „Вози одморан“ спроводиће се до 15. септембра широм земље

Представници Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова и Агенције за безбедност саобраћаја реализовали су на Наплатној станици „Стара Пазова“ заједничке активности у оквиру кампање „Вози одморан“.

Начелник Управе саобраћајне полиције Славиша Лакићевић нагласио је колико је важно да у летњим месецима, када у саобраћајним незгодама страда највише учесника у саобраћају, возачи на пут крећу одморни и да праве паузе на свака два сата вожње, што и јесте слоган кампање.

Лакићевић је, такође, апеловао на све возаче и путнике да обавезно користе сигурносни појас и на предњем и на задњем седишту, као и на све родитеље да децу превозе на законом прописан начин како би се сачувала њихова безбедност.

В. д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Бранко Стаматовић истакао је да се током предстојећег викенда очекује појачан интензитет саобраћаја с обзиром на смену туриста, као и појачан транзитни саобраћај. Апеловао је на возаче да на пут крену одморни, здрави и наспавани и да у току вожње на свака два сата праве паузу.

Додао је и да с обзиром на високе температуре које нас очекују у предстојећим данима, возачи треба да користе клима уређај у возилу умерено, тако да разлика између спољашње и унутрашње температуре буде око седам степени.

Кампања „Вози одморан“ спроводиће се до 15. септембра широм земље.

Фото: Министарство унутрашњих послова

Слична вест

Обележен свечани почетак овогодишњег СИГМА мерења напретка у спровођењу реформе јавне управе у Србији

Поводом свечаног почетка овогодишњег СИГМА мерења напретка оствареног у спровођењу реформе јавне управе у Србији, …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре