У фокусу
dani-srpske-u-srbiji
Фото: www.dijaspora.gov.rs

Манифестација „Дани Српске у Србији“

У Народном позоришту у Београду отворена је манифестација „Дани Српске у Србији“ која ће трајати до 29. септембра у Београду, Крушевцу, Краљеву, Шиду, Крагујевцу, Кикинди, Зрењанину, Сечњу, Нишу, Суботици и Новом Саду. Кроз богат садржај биће представљене научне, културне и уметничке институције из свих делова Републике Српске.

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон каже да је ова манифестација, са сада већ осмогодишњом традицијом, корисна за наш народ с обе стране Дрине и да доприноси јачању сарадње и међусобне повезаности.

„Ово је одлична прилика да се конкретно зближимо и још више сарађујемо јер ће до 29. септембра у 11 градова Србије бити представљени културни, туристички и економски потенцијали наше вољене Републике Српске“, рекао је Гујон.

На отварању манифестације у Народном позоришту у Београду интониране су химне Србије и РС, а наступио је и Симфонијски оркестар Бањалучке филхармоније. Свечаном отварању присуствовали су премијер Републике Српске Радован Вишковић, патријарх СПЦ Порфирије, министарка културе и информисања Маја Гојковић, шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.

Извор: www.dijaspora.gov.rs
Фото: www.dijaspora.gov.rs

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре