У фокусу
Фото: www.vojvodina.gov.rs

Мировић: „Дани Српске у Србији“ још једном потврдили нераскидивост међусобних веза

Председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовао је вечерас у Српском народном позоришту затварању манифестације „Дани Српске у Србији“, поручивши да је она, из године у годину, мост који спаја наш народ са обе стране Дрине, те да је још једном потврдила чврстину и нераскидивост веза Републике Српске и Србије.

„Везе Србије и Српске су природне, нераскидиве и трајне и такве су јер припадамо истом народу, вери, језику и истој култури, што све заједно чини моралну вертикалу која је сама суштина нашег постојања“, рекао је Мировић додајући да су, у времену када се као народ суочавамо са великим изазовима, такви односи и јединство које из њих проистиче, важнији него икада.

Нераскидивост наших веза, по његовим речима, потврђује и чињеница да су међусобни односи Србије и Српске, на свим пољима, бољи него икада, укључујући и бројне заједничке активности попут борбе за очување српског језика и ћириличког писма и обележавања дуго заборављених датума из националне историје.

Мировић је истакао и то да обим економске сарадње Српске и Србије, а тиме и Војводине, бележи континуиран раст.

„Спремни смо и одлучни да ту сарадњу унапређујемо и проширујемо, и стога смо недавно и договорили да ће нам у блиској будућности у фокусу бити индустријске зоне у пограничном подручју, а да ће управо Покрајинска влада, заједно са Владом Србије, учествовати у изградњи једне такве зоне у Подрињу“, навео је Мировић.

Председница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је, обраћајући се присутнима, да је Нови Сад вечерас у знаку Српске, која је, како је оценила, у најлепшем светлу, са свим потенцијалима, у протеклих неколико дана представљена у 11 градова широм Србије.

„Сарадња и ниво политичког разумевања између Србије и Српске данас су већи него икада. На понос наших грађана може да буде оно што смо заједнички реализовали, али и оно што ћемо у наредном периоду урадити. Наставићемо заједнички да обележавамо значајне датуме из прошлости и да се повезујемо инфраструктурно и на сваки други начин, јер је много изазова пред нама. Стога је важно да останемо снажни, јединствени и окупљени око националних интереса“, навела је Цвијановићева.

Присутнима се обратио и Млађeн Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Србији, које већ девету годину организује манифестацију „Дани Српске у Србији“.

Извор: www.vojvodina.gov.rs

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре