У фокусу
Фото: screanshoot/www.pks.rs

Наше фирме са представницима Боинга

Представници српских компанија Конелек, Винг, Врмеко и Пинк Интернационал разговарали су данас са представницима компанија Боинг, Jacobs, Lockheed Martin, Стар Лаб о могућностима сарадње и заједничких послова. 

Наступ на Експо 2020 Дубаи, како истичу, одскочна им је даска за ширење и на друга тржишта, од Хонг Конга до Њујорка.

Присуство на светској изложби у Дубаију значајно је због проширења пословних партнерстава и стицања нових, а очекују и нове билатералне састанке и разговоре. Србија на овај начин, као што је наступ у Дубаију, може достојно да се представи у било ком делу света, рекао је Зоран Стајић, директор компаније “Врмеко”.

Представници српске делегације данас су учествовали на SPACE WEEK форуму где су се упознали са новим свемирским технологијама, потенцијалима и инвестицијама. 

Овај форум представља поглед у будућност како ће космичка индустрија да се развија, рекао је Виктор Вилдовић, директор компаније “Виктор продакшн”.

Србија покушава да се позиционира у космичкој индустрији, ради се на више поља да се повежемо са космичким агенцијама у Европи, Азији, Америци. Очекујемо ускоро и неке конкретне пројекте, рекао је Вилдовић.

Извор: www.pks.rs

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре