У фокусу
Фото: www.ssup.fr/приватна архива српске допунске школе

ПАРИЗ: Величанствен наступ наших малишана у УНЕСЦО-у посвећен обележавању Међународног дана матерњег језика

На позив Њ. Е. амбасадорке Републике Србије у Унеску Тамаре Растовац Сиамашвили и Сталне делегације Републике Србије при Унеску, ђаци допунске наставе у Париском региону Министарства просвете Републике Србије први пут су имали велику част и радост да представљају Србију у оквиру културног програма посвећеног обележавању Међународног дана матерњег језика.

Музичко-поетски наступ који су извели Ева, Софија, Тијана, Лазар, Сара, Тамара, Леа и Викторија изазвао је велико интересовање и огроман аплауз. Деци је по завршетку програма, уз непосредно и топло обраћање наше амбасадорке, пришла амбасадорка Саудијске Арабије при Унеску, иначе принцеза, и амбасадор Kувајта при Унеску да похвале наступ, а деца су пожелела да се фотографишу.

Славећи различитости и лепоту матерњих језика, културне перформансе су приказале, поред Бангладеша, организатора манифестације, Индија, Азербејџан, Русија, Бразил, Индонезија, Kина, Украјина, Узбекистан, Саудијска Арабија и Србија.

Поносни и срећни, захваљујемо се Њеној екселенцији и Сталној делегацији Републике Србије при Унеску на указаном поверењу и незаборавној успомени, која дечјем срцу и уму раскриљује све путеве, а учвршћује оне ка учењу и одржању српског језика, историје, традиције и културе.

Блаженка Тривунчић, координатор српске допунске школе у Француској која ради при министарству образовања Републике Србије, за портал „Сви Срби у Паризу“, на наше питање шта је оно што је оставило највећи утисак, рекла је следеће:

Целокупна атмосфера у самом монументалном здању Унеска, љубазност Сталне делегације РС при Унеску и дивне речи наше амбасадорке Тамаре Растовац Сиамашвили упућене деци, громогласан аплауз и одушевљење присутних након изведеног симболичног програма, уз представљање других земаља, костиме, плес, говор и музику, учинили су ђацима допунске наставе Министарства просвете Републике Србије доживљај незаборавним. Разумели су значај обележавања Међународног дана матерњег језика и нескривено су показивали узбуђење, понос и радост што су представљали Србију. Овакви догађаји нашем подмлатку у иностранству дају крила да уче и очувају српски језик, културу, историју и традицију.

Извор: www.ssup.fr

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре