У фокусу
Фото: www.ssup.fr

„Хвала на свему што чините за СРБЕ у Француској и за СРБИЈУ“ – велика част за удружење „Сви Срби у Паризу“

Kада је 2010. основана група на Фејсбуку под називом „Сви Срби у Паризу“ веровали смо још тада да може бити од велике користи нашим људима у Француској. Првобитни циљ, умрежавање и окупљање наших људи је веома брзо постигнут. Група је мало касније добила своје удружење и овај портал. Данас са рекордним прегледима сајта и преко 100.000 чланова и пратилаца на Фејсбуку „Сви Срби у Паризу“ је место које окупља највећи број наших људи у целој српској дијаспори.

И највећи критичари не могу, а да не признају колико наше удружење значи српској заједници у Француској. Ваше поверење се стицало годинама, а ми смо преданим радом и искреношћу према вама градили нашу слику кроз велики број хуманитарних акција, помоћи нашим људима и пружања корисних информација. Чак и они који се не слажу из неког њима знаног разлога са оним што радимо знају да смо удружење које је у последњих десет година урадило највише за нашу заједницу у Француској. Желимо само да кажемо да се овакав успех постиже великим радом и само ако се следи свој искрени пут. Поверење се код људи стиче оригиналношћу и искреношћу што смо ми успели да покажемо и докажемо.

Наше удружење је увек било аполитично али смо увек стајали у одбрану српских интереса, покушавајући да уздигнемо на виши ниво српско-француско пријатељство. Нисмо се бавили политичким догађањима из Србије јер сматрамо да не треба да се делимо и да се проблеми требају решавати у својој кући, то значи у Србији. Зато смо све изабране представнике власти у Србији (било ко да је био или је на власти) гледали као везу побољшања односа Србије и наших људи у Француској. Последња посета министра без портфеља у Влади Републике Србије, Ђорђа Милићевића који је на позив удружења „Сви Срби у Паризу“ дошао са својим сарадницима у Париз, представља један вид сатисфакције за сав труд и рад који обављамо свакодневно. Оно што ће нам дати још већу мотивацију у даљем периоду су речи министра Милићевића на Светосавској приредби коју смо организовали уз помоћ српске допунске школе у Француској и Kуд-а Извор.

У свом обраћању присутнима у прелепим просторијама наше цркве Свети Сава, министар се захвалио удружењу „Сви Срби у Паризу“ на позиву и ономе што оно чини за нашу заједницу у Француској. Министар је нагласио да је и он сам верни читалац нашег портала и пратилац нашег рада. Министар Милићевић је хронолошки навео неке од акција које смо последњих година спровели у дело и говорио о великом значају повезивања Срба у расејању и саме Србије.

„Kао министар и као представник Владе Републике Србије, веома сам захвалан на ономе што чините и радите за Србе, чините радите за ову децу и чините и радите за Србију.“, нагласио је у свом обраћању министар Милићевић да би завршио излагање речима.

„Још једном хвала вам на свему што чините за Србе овде у Француској и хвала вам на свему што чините за Србију уопште“.

Речи које је изговорио један министар из Владе Републике Србије довољно говоре о чињеници колико удружење „Сви Срби у Паризу“ значи за наш народ на овим просторима. Целу Светосавску приредбу можете погледати на следећем снимку а посебно вам саветујемо да погледате прелепи програм наше деце, рецитацију наше песникиње Дане Додић и феноменалан наступ Дубравке Стијовић која је цитирала беседу Матије Бећковића о Светом Сави.

Извор: www.ssup.fr

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре