Фото: www.telegraf.rs

Теодор дошао из САД да служи војску у Србији. Рекли му да је луд, а он се поноси: „И отац ми је био на Kосову“

Теодор Тео Софранин рођен је пре 20 година у Новом Саду, међутим са годину дана са родитељима се преселио у САД где је и одрастао, а ове године, одлучио је да се врати у Србију и да се одужи својој домовини. Он се добровољно пријавио за служење војног рока, а за Telegaf.rs је испричао како се одлучио на овај корак.

Теодор каже да га породица и најближи подржавају, док други мисле да је луд јер је донео ову одлуку.

„Свакоме коме сам рекао да идем да одслужим војни рок добровољно у Србији су ми рекли да сам полудео. Породица ме потпуно подржава, јер је то моја одлука и све је то све до мене” – почиње причу млади Тео.

Kаже да је јако поносан на Србију, те да је желео да настави породичну традицију и да служи у српској војсци. Отац му се борио на Kосову и бранио нашу државу.

„Отац ми је био на Kосову 1998. и 1999. године, један и други деда су служили Војску Југославије и тако даље сви су служили нашу војску” – наставља Теодор своју причу, додајући да је мишљења да треба да се врати војни рок у нашој држави.

„Људи треба да воле своју земљу и да је бране, ја ево долазим из Америке да браним шта је наше, мислим да неко ко живи ту може да учини исто – каже наш саговорник. Оно што је сваки прави српски војник зазлужио је свакако традиционални испраћај у војску, Теодорови бака и дека испоштовали су ову традицију и испратили га уз весеље и уз незаобилазну домаћу ракију. Баба и деда су ми правили испраћај пре мог одласка, на наш стари начин, дошли су ми поносни пријатељи да ме испрате на наш српски начин са ракијом” – прича храбри Тео у једном даху.

Теодор каже да верује да ће научити свашта у српској војсци и да ће постати физички и ментално јачи, да ће се научити како да реагује у тешким ситуацијама и да ће уз то научити још нешто о нашој култури и традицији.

„Дошао сам са девојком из Америке, њу сам упознао у средњој школи, заједно смо већ три године. Она је пореклом Италијанка из Њујорка и ово јој је трећи пут у Србију и заљубила се у нашу земљу, у нашу културу, нашу природу, и у нашу музику. Воли Нови Сад и Београд, каже да су најлепши градови које је икада видела, и сама каже да се осећа као да је у својој домовини” – прича Теодор и додаје да ће она бити у Србији док он не буде завршио са добровољним служењем војног рока од 6 месеци, каже да је упознала другарице овде и да се лепо уклапа са њима и ако не разуме пуно српски.

Нама остаје да младом и храбром српском војнику пожелимо пуно среће и да му кажемо, браво Тео.

Извор: www.telegraf.rs

Слична вест

Стицање држављанства пријемом

Најједноставнији начин за стицање држављанства Републике Србије за све припаднике српског народа са територије Републике …

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре