У фокусу
Фото: Бојана Лаловић

Српска привреда на првом Међународном сајму у Бања Луци „BANЈА LUKA EXPO“ 2024

Дванаест компаније из Србије представља своје производе на првом Међународном сајму привреде „Banja Luka EXPO“2024  који се одржава од 3. до 5. априла у Бања Луци.

Уз подршку Привредне коморе Србије, у оквиру Националног павиљона Србије, на 121m² у централној хали 2 своју понуду представљају компаније „NECTAR“, „IMLEK“, „DPS KLAS GROUP“,  „BUDIMKA“, „SERBIA ORGANICA“ са брендом „Humanic code“  и  „Timomed“, „NEOPLANTA“, „BABY FOOD FACTORY“, „RUBIN“, „TEHNOMARKET“, „METAL-FLEX“, „MILŠPED“ и „CPCE“ (Центар за примењену циркуларну економију) чланица компаније „ELIXIR GROUP“.

„Тржиште Босне и Херцеговине водеће је извозно тржиште за домаћу привреду, уз обим размене која је у 2023. години достигла вредност од око 3 милијарди евра уз суфицит српске привреде од преко  950 милиона евра“, каже Татјана Беук из Центра за регионалну сарадњу ПКС. Додаје да од укупног извоза робе из БиХ у Србију, учешће извоза из ентитета Републике Српске износи око  25 одсто, док од укупног увоза робе из Србије у БиХ, око 55 одсто робе пласирано је у Републику Српску.  Како истиче, наступ на сајму у Бања Луци добра је прилика да домаћи излагачи представе своје производе и пласирају их на тржиште Босне и Херцеговине али и трећа тржишта, као и да учврсте постојеће и стекну нове пословне контакте.

Фото: Бојана Лаловић

Сајам у Бања Луци највећи је сајам у Босни и Херцеговини, који се одржава  у комплексу Универизетског центра – Кампус (https://www.banjalukaexpo.com/ ), на простору од 15. 000 m2. Сајам је општег профила, па ће се на њему представљати излагачи из разних  области привреде, грађевинарства, металне и електро индустрије, електронике, ИТ сектора, дрвне индустрије, апарата и машина, технике, роботике, некретнина, архитектуре и пројектовања, финансијског сектора и услуга.

На сајму се очекује учешће од преко 300 излагача из региона и света, а овогодишња земља партнер је Република Србија. 

Извор: Привредна комора Србије

Слична вест

Момировић: Борићемо се да заштитимо наше интересе, борићемо се да повежемо тржишта у региону

Министар трговине Томислав Момировић, данас у Новом Саду, учествовао је на Регионалној конференцији „Један регион – …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре