У фокусу
Фото: Жељко Божић

У Лопарама одржани „Дани дијаспоре“ по дванаести пут

У Прибоју код Лопара од 23. до 30. јуна 2023. године одржани су „Дани дијаспоре” по дванаести пут у организацији општине Лопаре и Удружења Мајевичана у Швајцарској. Манифестација је отпочела организацијом традиционалне котлићијаде.

Ђорђе Милићевић, министар без портфеља задужен за координацију активности и мера у области односа Републике Србије са дијаспором, свечано је отворио манифестацију. Он је нагласио да је навикао на сличне манифестације и да се у Прибоју и Лопарама осећа да је међу својима.

„Мој циљ од формирања мандата Владе Србије јесте јачање наших веза матице Србије и наших сународника у смислу да приближимо дијаспору Србији и Србију дијаспори, те да направимо једну двосмерну комуникацију”, рекао је Милићевић.

Ђорђе Милићевић, министар / Фото: Жељко Божић

Начелник општине Лопаре Радо Савић је навео да се Дани дијаспоре ове године организују под слоганом „Завичај у срцу“, те да су почели величанственим скупом и традиционалном котлићијадом у Прибоју Мајевичком.

„Све више људи се окупља на Данима дијаспоре, они постају масовнији са мноштвом учесника и богатијим садржајем, који ће овај пут трајати седам дана и који се из године у годину стално побољшава“,  истакао је Савић.

Радо Савић, начелник општине Лопаре / Фото: Жељко Божић

Стојан Стевановић, председник Удружења српских привредника у Швајцарској је изразио своје задовољство начином на који се манифестација развија.

„Срце ми је пуно на отварању „Дана дијаспоре“, који ове године дуже трају него претходних година”, рекао је Стевановић.

Стојан Стевановић, председник Удружења српских привредника у Швајцарској / Фото Жељко Божић

Велики број посетилаца имао је прилику да се ужива у спортским, културно-уметничким догађајима, који су се одржали у току манифестације „Дани дијаспоре“. Привредници из дијаспоре и из матице одржали су пословни форум, са посебним освртом на потенцијале завичаја за привлачење инвестиција које долазе из дијаспоре.

Аутор / Фото: Жељко Божић

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре