У фокусу
Фото: www.dijaspora.gov.rs

Управа ће и даље бити подршка српским студентима који студирају у иностранству

На свечаној 24. „ОССИлацији“,  традиционалном летњем окупљању чланова Организације српских студената у иностранству потврђена је још једном дугогодишња успешна сарадња између Управе за сарадњу с дијаспором, Министарства спољних послова и ОССИ-ја. Овогодишња „ОССилација“ у чијем склопу је организована и дводневна регионална конференција ,,Ex-Yu Youth Leadership Conference” окупила је велики број студената из Србије али и из региона.

У име Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, студентима се обратио Стефан Моровић асистент директора Управе Арноа Гујона. Он је студентима детаљније објаснио бенефите недавно потписаног протокола о сарадњи између Министарства спољних послова и ОССИ-ја али и информисао присутне о могућностима које Управа може да им пружи кроз конкурсно суфинансирање за пројекте које реализују.

„Сарадња између државних органа Републике Србије и наших студената у иностранству из године у годину је све боља. Охрабрује чињеница да у последње време све већи број младих људи који студирају или раде у иностранству има жељу за повратком у отаџбину. Сви смо свесни да жеља нажалост није довољна за повратак већ да је потребно радити на побољшању услова за њихов одржив повратак. У том смислу, наше визије се поклапају а унапређење наше заједничке сарадње представља добар корак ка остварењу тог нимало лаког али остваривог циља.“ – истакао је Моровић.

Пред пуном свечаном салом Скупштине Београда,  присутнима се обратила Даница Грујичић, наш познати неурохирург, професор Медицинског факултета и оснивач хуманитарне организације „Заједно за младе“, Александар Љубомировић, досадашњи председник ОССИ-ја и омладински ЕУ амбасадор у Србији и Анђела Јанковић, нови председник Организације српских студената у иностранству. У наставку вечери уприличен је коктел и дружење студената из целог региона.

Извор: www.dijaspora.gov.rs

Фото: www.dijaspora.gov.rs

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре