У фокусу
Фото: www.sss-zss.si

Потписан Меморандум о сарадњи између српских студената и Савеза Срба Словеније

Представници Савеза Срба Словеније и Организације српских студената у иностранству потписали су данас, у Београду, Меморандум о сарадњи, којим су дефинисали конкретне облике заједничке сарадње и рада у будућности.

У Меморандуму се истиче да две стране деле заједничке интересе и вредности у области повезивања српске заједнице у Словенији, очувања српске традиције и културе међу младима и развоја студентског живота у Словенији. Предвиђа се организовање заједничких едукативних, културних и уметничких догађаја од обостраног интереса, као и заједничка реализација пројеката од стратешке важности за српску заједницу у Словенији, првенствено на пољу афирмације српског ћириличног писма, језика, културног и историјског предања међу младима у Словенији.

Како је тим поводом истакао председник Савеза Срба, мр Владимир Кокановић, циљ заједничке сарадње обе организације је повезивање српске омладине у Словенији и подстицање међусобне сарадње између српских и словеначких студентских и омладинских организација.

Наш задатак је да стварамо услове за јединство свих Срба из Словеније. Тој племенитој намери служи и Меморандум који смо данас потписали са Организацијом српских студената у иностранству. Сматрамо да су млади људи, првенствено наши студенти, важна спона у продубљивању веза између српског и словеначког народа и зато се радујемо свим заједничким активностима које планирамо у будућности.„, нагласио је Кокановић.

Извор: www.sss-zss.si

Фото: www.sss-zss.si

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре