У фокусу

Управа издвојила 80.480.000 динара за 197 пројеката

Министарство спољних послова – Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону донело је Одлуку о суфинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и Срба у региону.

Удружења из матице, дијаспоре и региона аплицирала су са 476 пројеката који имају за циљ: употребу, учење, чување и неговање српског језика и ћириличког писма, чување и неговање српског културног, етничког, језичког и верског идентитета и унапређење економске сарадње Републике Србије и дијаспоре и Срба у региону.

Одобрено је 36.340.000 динара за 67 пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, а 44.140.000 динара издвојено је 130 пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону.

Одлуке о суфинансирању:

Одлука о суфинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре

Одлука о суфинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, Арно Гујон, ће у име Министарства спољних послова – Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, потписати уговоре о суфинансирању са изабраним корисницима, у којима ће се уредити међусобна права и обавезе у циљу реализације одобрених пројеката из ове одлуке.

Аутор: Иван Илић

Слична вест

Момировић: Борићемо се да заштитимо наше интересе, борићемо се да повежемо тржишта у региону

Министар трговине Томислав Момировић, данас у Новом Саду, учествовао је на Регионалној конференцији „Један регион – …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре