У фокусу
Фото: Министарство одбране

Делегација Министарства одбране посетила Кајмакчалан и Зејтинлик

Делегација Министарства одбране коју су чинили шеф Кабинета министра одбране бригадни генерал Горан Момчиловић, шеф Кабинета потпредседника Владе Жарко Мићин и саветник министра одбране Никола Бањац положили су данас, у име потпредседника Владе и министра одбране Милоша Вучевића, венце крај спомен-обележја на Српском војничком гробљу на Зејтинлику у Солуну и на гробу недавно преминулог чувара Српског војничког гробља Ђорђа Михаиловића. Дан раније, делегација Министарства посетила је Кајмакчалан и у спомен-капели светог Петра и Павла положила венац погинулим српским војницима.

Шеф Кабинета потпредседника Владе Мићин уписао је у спомен књигу Српског војничког гробља на Зејтинлику следеће речи:

Шеф Кабинета потпредседника Владе Мићин уписао је у спомен књигу Српског војничког гробља на Зејтинлику следеће речи:

„Вођени вером у ослобођење Србије, онда када је било најтеже уједињени у намери да одбраните људско достојанство и своју отаџбину извојевали сте победу и очували национални идентитет српског народа.

Заувек ћете бити пример пожртвовања и љубави према отаџбини, уздигнути на пиједестал оних који се памте.

Нека вам је вечна слава и хвала!“

Фото: Министарство одбране

У спомен књигу на Кајмакчалану бригадни генерал Момчиловић уписао је следеће речи:

„На месту где је изгинула српска младост дух слободе, пркоса и истрајности и даље се осећа у ваздуху. Морал и храброст српског војника који је жудео за повратком на своје огњиште, досегао је врхунац на неприступачним врховима Кајмакчалана отворивши симболична врата “капије слободе“.

Више од једног века касније и даље сте узор Војсци Србије и нашем народу да издрже и никада не посустану у борби за слободу отаџбине и свих њених грађана.

Почивајте у миру никада препуштени забораву и вечно слављени!”

Фото: Министарство одбране


Поред делегације Министарства одбране почаст јунацима са Солунског фронта на Кајмакчалану и Зејтинлику одали су и ветерани, чланови Савеза удружења бораца са Кошара.

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре