У фокусу
Фото: МДУЛС/Софија Станковић

Држава уложила значајна средства у развој Бабушнице и Пиротског округа

„Министарство државне управе и локалне самоуправе је са општином Бабушница остварило веома успешну сарадњу. Уложили смо 3 милиона динара у успостављање Јединственог управног места, које је отворено 30. септембра ове године. Сви предвиђени рокови су испоштовани, запослени су оспособљени за рад и помажу грађанима да остваре своја права која имају пред органима управе, уз уштеду значајног времена и новца. Министарство је са 4 милиона динара подржало и увођење система за електронско вођење седница СО Бабушница. То је још један доказ да државни врх, Влада Србије и председник Републике Александар Вучић и те како воде рачуна о томе да се процес дигитализације и реформе јавне управе одвија једнако, на нивоу целе државе, те да то није привилегија само великих градова, већ и мањих општина попут Бабушнице“, поручио је министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић приликом посете овој општини.

Он је подсетио на то да је интенција Владе Републике Србије да целокупна државна територија до 2025. године буде покривена широкопојасним интернетом, што ће, према његовим речима, у значајној мери унапредити живот грађана, посебно оних који живе у брдско-планинским и руралним подручјима, и омогућити да сви грађани, без изузетка, приступе Порталу еУправа и користе модерне услуге које им је држава ставила на располагање.

Фото: МДУЛС/Софија Станковић

Нагласивши да је Бабушница веома лепа општина са огромним туристичким потенцијалом која је годинама била запостављана, Мартиновић је навео да се ова локална самоуправа данас убрзано развија, упркос свим наслеђеним проблемима. Он је додао да је захваљујући великим залагањима председника Вучића покренут развојни процес на нивоу целе Србије, те да је држава уложила значајна средства у обнову и изградњу путне инфраструктуре у Бабушници, што није било нимало једноставно, с обзиром на то да је општина веома разуђена и да има 53 насеља.

Министар је поручио да ће Влада Србије наставити да улаже у Пиротски округ, у југ земље, али и све друге крајеве Србије, како би млади остајали у својим родним местима и ту градили живот и породицу, те истакао да Бабушница не сме да стане, као што ни Србија не сме да стане.

На састанку са председницом Привременог органа општине Бабушница Иваном Стојичић, Мартиновић је општинској управи донирао лаптоп рачунаре, као вид подршке развоју и функционисању електронске управе, а посету Бабушници искористио је и да обиђе пољопривредно газдинство Србислава Јовановића, као и два приватна предузећа.

Фото: МДУЛС/Софија Станковић

Извор: Министарство државне управе и локалне самоуправе

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре