У фокусу
Фото: МУСТ Ђ.К.

Момировић: Србија ће увек стајати уз Републику Српску

Министар трговине Томислав Момировић данас је одржао састанак са Денисом Шулићем, министром трговине и туризма Републике Српске у Бањалуци.

Политика председника Александра Вучића је таква да ће Србија увек стајати уз Републику Српску поштујући Дејтонски споразум и уважавајући суверенитет Босне и Херцеговине, изјавио је министар трговине Томислав Момировић након данашњег билатералног састанка са Денисом Шулићем, министром трговине и туризма Републике Српске у Бањалуци.

Фото: МУСТ Ђ.К.

„Изазови пред нашим народом данас су велики, као што је то био случај често кроз историју. Кроз цео XX век смо се борили за опстанак и за политичку независност, и како смо успели тада успећемо и под актуелним руководством да сачувамо мир, обезбедимо економски напредак и сачувамо све оно што су генерације пре нас постигле“, рекао је министар Момировић.

Момировић је истакао да руководства Србије и Републике Српске морају да нађу простор за даљи економски раст и развој, уз додатно продубљивање трговинске сарадње.

„Важно је да наставимо да радимо на решавању практичних проблема са којима се суочавају компаније са обе стране Дрине. Морамо да наставимо и дамо додатну подршку великим инвестицијама у инфраструктурне пројекте“, подвукао је Момировић и додао да је на састанку било речи и о ЦЕФТА споразуму, као и о „Отвореном Балкану“ јер је фундаментални интерес Републике Србије јаче економско повезивање на целом Балкану и то је оно што доноси добро свим народима у Југоисточној Европи.

Фото: МУСТ Ђ.К.

Министар Момировић такође је додао да се на састанку разговарало и о будућем EXPO 2027 у Београду који представља и огромну шансу за представљање привредних потенцијала Републике Српске и Федерације БиХ.

„Чињеница да је Београд домаћин најзначајније светске изложбе најбоље говори о озбиљности и одговорности политике руководства Србије на међународном плану. EXPO 2027 је престижна међународна манифестација која представља велику шансу како за компаније из Србије, тако и за компаније из БиХ“, закључио је Момировић.

Министар трговине Томислав Момировић ће у наставку дана отворити Међународни сајам привреде у Бањалуци и обићи штанд на коме су представници компанија из Србије.

Извор: Министарство унутрашње и спољне трговине

Слична вест

Момировић: Борићемо се да заштитимо наше интересе, борићемо се да повежемо тржишта у региону

Министар трговине Томислав Момировић, данас у Новом Саду, учествовао је на Регионалној конференцији „Један регион – …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре