У фокусу

Тема медијске конференције: Наша улога у очувању српског језичког и културног идентитета

Удружење новинара Србије (УНС) уз подршку Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова организује једанаесту медијску конференцију дијаспоре и Срба у региону, 22. марта 2022. године у Прес центру УНС-а.

Тема разговора Једанаесте медијске конференције дијаспоре и Срба у региону, која ће бити одржана 22. марта 2022. године преко Зоом апликације, биће понуда медијског садржаја о српском језику и култури и начинима да се она унапреди.

Циљ оваквих разговора је да се подстакне продукција садржаја који би форматом, тематиком и жанром одговарали млађим генерацијама с намером да се на њих пренесе улога очувања културног обрасца. Зато ће на конференцији бити разматране и могућности нових начина коришћења друштвених мрежа, мобилних технологија и дигиталних алата за учење српског језика, а улога медија је да предочи све могућности за што лакше и најмлађима прилагођено учење језика.

Посебан сегмент конференције биће посвећен заједничком развоју промотивне кампање чији је циљ унапређење информисаности грађана у расејању.

Учесници конференције имаће прилику и да представе своје пројекте, иницијативе и акције којима се промовише српско нематеријално културно наслеђе и помаже учење српског језика.

Говориће се и о бесплатним школама за учење српског језика и искуствима професора српског језика.

Конференцију је подржало Министарство спољних послова – Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону. Конференција је до сада организована десет пута, уз велику заинтересованост и домаћих и медија из дијаспоре и региона.

Извор: www.rts.rs

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре