У фокусу
Фото: Саша Лукић, Srpska Televizija USA

Велико славље у Индијани, гости поздравили светског шампиона у рвању Стевана Мићића

Сала цркве Свети Сава у Мерилвилу у суботу 12.11.2023. године била је препуна гостију из разних крајева Индијане, Илиноиса и Мичигена који су дошли да поздраве светског шампиона у рвању Стевана Мићића. Стеван је најпре поздрављен великим аплаузом присутних након чега је почео програм и обраћање, а затим вечера и забава.

Стеван Мићић, рођени Американац, а Србин по пореклу и у души је представљао Србију на недавно завршеном светском првенству у рвању у Београду где је освојио златну медаљу у слободном стилу до 57 килограма и постао светски шампион. Мићић је у финалу такмичења савладао Јапанца Руија Хигучија резултатом 7:4 и тако постао шампион планете. Самим тим квалификовао се за олимпијаду 2024. године која ће бити у Паризу где Стеван планира да освоји злато.

Фото: Саша Лукић, Srpska Televizija USA

Управо овај догађај био је добар повод да се прослави злато, а и обезбеде спонзори и донације за Стеваново учешће на олимпијади 2024. године у Паризу.

„Прослављамо две влике победе, победу нашег Стевана Мићића који је на Светском првенству у рвњу 2023. године у Београду као репрезентативац Србије освојио златну медаљу у рвању слободним стилом у категорији до 57 килограма и постао светски шампион. Ово је први пут да је један наш спортиста рвач икада у рвању слободним стилом у историји спорта освојио златну медаљу за репрезентацију Србије“, нагласио је Милорад Раваси коме је припала част да води програм током прославе.

„Данас такође обележавамо и дан велике победе и пробој солунског фронта српске војске у Првом светском рату“, додао је Раваси. Државни празник, Дан примирја, односно на Дан победе у Великом рату, чији је симбол цвет Наталијине рамонде, прославља се у Србији од 2012. године сваког 11 новембра. Тог дана 1918. године у Француској је потписано примирје и тада је коначно и формално завршен Први Светски рат. Србија је најдуже учествовала у том рату и у односу на број становника поднела је највеће жртве и цивилне и војне.

На предлог Српског радија Чикаго и породице Раваси владика Лонгин одликовао је Стевана Мићића орденом Светог Мардарија, који ће накнадно бити уручен Стевану. Такође Стевану је уручена и значка Наталијине Рамонде која ће бити симбол победе на његовом учешћу на Олимпијским играма у Паризу 2024. године.

Прослави су присутвовали Стеванови родитељи, родбина, пријатељи, тренер Ник Петров, колеге са факултета и из спортског клуба „Galaxy Chicago“, представници из Генералног конзулата у Чикагу, протојереј-стварофор храма Свети Сава у Мерилвилу Марко Матић, протојереј и декан Богословског факултета у Либертивилу Александар Новаковић и бројни пријатељи и поштоваоци Стевановог успеха. Захвалнице од Стевана и клуба „Galaxy Chicago“ примили су Драго Х. и Паул Петров за велику подршку и залагење које је допринело стевановом успеху.

Стеван је ушао у историју када је у Београду 18. септембра освојио прву титулу првака Србије у слободном стилу за мушкарце. Победио је двоструког светског и актуелног олимпијског шампиона и друге светске шампионе. Можете подржати Стеваново следеће путовање у његовој потрази за олимпијским златом у Паризу 2024. године на линку ОВДЕ

Извор: Srpska Televizija USA

Фото/Видео: Саша Лукић, Srpska Televizija USA

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре