У фокусу
Фото: screanshoot/www.pks.rs

Менторске радионице за повезивање предузетника из Србије са дијаспором

Центар за подршку инвестицијама и јавно приватно партнерство Привредне коморе Србије отпочео је са реализацијом менторских радионица под називом “ Пословни атлас Србије и дијаспоре”.На  „зум“ радионици, одржаној 19. Октобра, присуствовали су привредници из земаља региона и представници стручних организација.

Дејан Тошић, директор регионалне Привредне коморе Зајечар објаснио је да нису довољно искоришћени потенцијали дијаспоре, посебно у локалним срединама и скренуо пажњу на значај такве врсте повезивања кроз резмену искустава о пословним моделима деловања : “Очекивања привредника на тему реализације овог пројекта су прилично велика али верујем да ће овакав вид повезивања кроз апликацију донети већу размену искустава, а тако и боље резултате у будућности.”

На радионици је говорио и Ђорђе Андрић, руководилац Центра за подршку инвестицијама и јавно приватно партнерство у  Привредној комори Србије који је привредницима појаснио предности коришћења апликације и једноставног повезивања са привредницима из дијаспоре.

Током октобра и новембра у плану је организација  менторских  програма у још 16 регионалних привредних комора које ће укључити презентацију пројекта  досадашње Link Up!, Serbia II и будуће сарадње на релацији ПКС – Међународни центар за развој миграционих политика („ICMPD“) у оквиру пројекта, као и онлајн платформе Пословни атлас. Циљ пројекта је да повеже дијаспору у Немачкој, Аустрији и Швајцарској, и привреднике из Србије, да дијаспори приближи услове за пословање и прилике за улагање у Србији.

Извор: www.pks.rs

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре