Фото: www.dijaspora.gov.rs

Почеле са радом 4 нове допунске школе српског језика на Малти

У суботу и недељу, 16. и 17. oктобра, одржани су први часови у оквиру пројекта Српског образовно-културног центра Св. Јелена Анжујска –  „Школа српског језика на Малти“, и то на четири локације: Викторија (Гозо), Аура, Гзира и Бирзебуџа. Српка деца широм Малте од сада ће имати прилику да уче о својој отаџбини Србији из школских клупа док ће њихов напредак бити праћен под будним оком наших посвећених учитељица: Кристине Китић, Драгане Дувњак и Маје Маринковић, као и координаторке пројекта Јелена Јабланов Максимовић.

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон пожелео је малишанима и учитељима срећан рад следећим речима: „Нашим ђацима, полазницима прве допуске школе српског језика на Малти, желим срећан почетак рада. Сигуран сам да ћете сазнати много лепих ствари о вашој отаџбини и да ћете одлучно савладати прелеп и милозвучан српски језик.“

Представници Српског образовно-културног центра Св. Јелена Анжујска захвалили су се Управи за сарадњу с дијаспором и Србима у региону на финансијској подршци, пожртвованом оцу Ристи Горанчићу, пароху малтешком Српске Православне Цркве, који је обезбедио простор за наставу али и  дивним родитељима, који су препознали значај учења матерњег језика и у великом броју уписали своју децу.

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону недавно је донела Одлуку о суфинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре а који се тичу Подршке оснивању нових школа и одељења допунске наставе српског језика у дијаспори у укупном износу од 20.000.000 динара. За функционисање 4 допунске школе српског језика на Малти обезбеђено је 4.800.000 динара.

Извор: www.dijaspora.gov.rs

Слична вест

Стицање држављанства пријемом

Најједноставнији начин за стицање држављанства Републике Србије за све припаднике српског народа са територије Републике …

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре